Opinii

Puterea votului

Corneliu Condurache
22 apr 2008 825 vizualizări
Astazi este ultima zi in care formatiunile politice din Vrancea isi pot depune listele cu candidati pentru alegerile locale.

Incepind cu ora 24, cel putin etapa racolarilor de membri de la un partid la altul, aprig uzitata, asa cum ati putut afla din paginile Ziarului de Vrancea in aceste zile, poate fi considerata deja ca fiind depasita. Ramine de constatat, desigur, cit de eficient se va dovedi procedeul amintit, menit sa mascheze, poate, mai mult lipsa preocuparii pentru viata reala de organizatie decit agerimea ori istetimea politica. Dar acest lucru se va dovedi adevarat sau fals pe 1 iunie la ora 21. Pina atunci nu ne ramine decit sa urmarim ce reactii si dispute interne sau peste granitele organizatiilor vrincene vor stirni si locurile pe liste pentru aceleasi alegeri in rindul partidelor competitoare. Pentru ca, in ciuda optimismului afisat pe la defilarile publice derulate cu diverse ocazii, fiecare isi socoteste cu suficient realism numarul de pozitii eligibile. Iar acestea-s in afara oricarui dubiu mult mai reduse ca ordin de marime al cifrelor prevazute-n reglementarile legale in vigoare decit aspiratiile doritorilor de locuri de alesi pe meleaguri vrincene.

Cravana alegerilor locale a pornit si intra, oricum, chiar de astazi la miezul noptii, intr-o noua faza, cu siguranta mai dinamica. De acum este vorba despre persoane foarte concrete, dar si de evolutii, aprecieri si verdicte la fel. Toate la indemina Mariei-tale, alegatorule! Doar de tine depinde cum vei sti sa-ti utilizezi puterea votului pe care o ai o data la patru ani. Pentru ea si esti curtat, gratulat si periat in toata aceasta perioada. Dupa care stii, desigur, ce urmeaza... Ai grija, insa, caci si cei ce nu precupetesc nici un efort sa te traga pe sfoara nu-s deloc putini. Ii poti tria doar observindu-i atent si taxindu-i pe masura. Pe 1 si 15 iunie 2008 puterea-i la tine apoi devine, iarasi, a lor. Depinde, insa, cui i-o dai. Nu uita ca doar tu hotarasti asta si ca principalul lucru pe care-l poti face este sa-ti stabilesti pretul; dar sa mai si tii la el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.