Opinii

PSD a platit scump ceva gratuit

Cristian Ghinea
19 apr 2008 843 vizualizări
Americanii au o vorba care tradusa în romăneste ar suna cam asa: Daca ma pacalesti o data, sa-ti fie rusine

Daca ma pacalesti de doua ori, sa-mi fie mie rusine". E cum nu se poate mai potrivita acum, cind PSD a decis sa incheie un nou protocol prin care va baga Partidul Conservator in Parlament. Sint doua argumente pentru care aceasta este o miscare paguboasa pentru PSD. în primul rind, tradarea. Dan Voiculescu si-a bagat oamenii in Parlament pe lista PSD si apoi a contribuit la majoritatea parlamentara a Alianței D.A. Se poate argumenta interminabil de ce a facut asta, se poate spune ca Traian Basescu nu ar fi acceptat un guvern al PSD. Cert este ca din punctul de vedere al social-democratilor a fost o tradare. Totul capata aspecte haioase cind citesti ca noul protocol contine cauze anti-tradare si va fi inregistrat ca atare la tribunal. Cu alte cuvinte, daca PC tradeaza din nou, PSD il va da in judecata. Si ce daca? Justitia nu poate invalida mandatul unui parlamentar odata ales. Ideea in sine ca mergi la tribunal ca sa iti mentii aliatii politici e tot atit de ridicola ca o nevasta care si-ar da barbatul in judecata ca sa duca gunoiul. Partidul lui Dan Voiculescu a tradat PSD de doua ori pina acum. O data inainte de alegerile locale din 2004. Apoi au incheiat o alta alianta pentru alegerile generale, din care Partidul Umanist (actual Conservator) a dezertat. Se pare ca PSD nu se mai satura, are un fel de placere masochista in a fi tradat.

în al doilea rind, nu e limpede ce anume cistiga PSD din acest troc. în 2004, cind PUR a intors armele, biroul de presa al PSD a emis un comunicat epocal, in care reprosa deschis fostilor-viitori parteneri ca nici macar ca nu si-au pus televiziunile la treaba pentru PSD, asa cum se intelesesera. Nu are rost sa argumentam un truism: toata lumea stie ca PSD vrea de la PC acoperire favorabila in trustul de presa al lui Dan Voiculescu. Problema este insa ca presa nu cistiga voturi. Presa poate face agenda politicienilor, dar studiile academice din domeniu nu au aratat niciodata o relatie solida presa-voturi, asa cum cred politicienii romani si multi ziaristi. Cel mai bun exemplu este constanta pozitie a PDL pe primul loc si popularitatea presedintelui Basescu, in ciuda faptul ca are o presa foarte proasta, si asta de ani de zile. Publicul favorabil lui Traian Basescu nu are incredere in organele de presa anti-Basescu. E simplu.

Un alt exemplu este chiar Partidul Conservator. De multi ani, Antenele promoveaza acest partid ca si cum ar exista cu adevarat. De ani de zile ne sint bagati pe git diversi anonimi-simbriasi de la PC pe post de lideri politici. Dar acest partid nu a existat niciodata pe cont propriu, in simpatia electorala. PC este bagat in seama pentru ca ceilalti politicieni se tem de televiziunile lui Voiculescu. Este un miraj care se autosustine. Voiculescu este puternic pentru ca ceilalti politicieni il cred puternic.

Daca PSD dorea doar sa se asigure ca presa lui Voiculescu il va toca pe principalul sau adversar, adica pe Basescu, atunci protocolul e tot atit de inutil. Deja trustul de presa voiculescian face acest lucru. Seara de seara, zi de zi, in mod obsesiv. în cel mai bun caz, PSD a cumparat scump un lucru pe care il avea gratis.

Nu in ultimul rind, asocierea PSD cu PC pune o problema pentru colegii mei ziaristi din trustul Intact. Liderii PSD declara deschis ca au incheiat alianta pentru televiziuni. Deci, cine face agenda Antenelor si a publicatiilor din trust? Fie ziaristii fac agenda, cum declara ei insisi, fie Dan Voiculescu. Daca ziaristii fac agenda, atunci PC a inselat pur si simplu PSD. Daca Dan Voiculescu face agenda, atunci colegii mei ziaristi au o noua problema de credibilitate. Nu ca pina acum nu ar fi avut-o, dar macar acum stim ceva mai limpede ce citim / vedem la televizor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 16 ore, 2 minute, 31 secunde
DRAGI CETATENI AI JUD.VN PSD A FACUT ACEASTA ALIANTA, CU SPERANTA CA ACEEASI MARIE CU ALTA PALARIE VOR CASTIGA ALEGRILE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.