Opinii

Cita dreptate a avut Ziarul de Vrancea cu cooperativa!

Corneliu Condurache
18 mai 2005 738 vizualizări
In timp ce la liberali s-a dat aproape verde la razboiul fratricid pentru cucerirea tronului pe care s-a decis sa-l lase liber dom' Momanu.

In timp ce la liberali s-a dat aproape verde la razboiul fratricid pentru cucerirea tronului pe care s-a decis sa-l lase liber dom\' Momanu (deja de multisor cam depasit de evenimente) iar democratii oscileaza intre recreerile lungi si dese ale lui Vraciu si chefurile de pe la "Enigma" pentru "cucerirea" diverselor scaune de sefi de prin institutiile deconcertate din Vrancea, in Consiliul Judetean e pe cale sa se petreaca unul dintre cele mai rusinose asa-zise "non-combat-uri" din partea Aliantei "Dreptate si Adevar".

Care va fi desavirsit, cu mare probabilitate, astazi, practic printr-o infringere umilitoare a respectivei coalitii de partide aflate teroretic la putere,materializata foarte concret prin trecerea fara probleme a hotaririi privind privatizarea S C "Drumuri si Poduri" Vrancea S A prin cvorumul parlamentului local. Cum se va intimpla acest lucru? Printr-o suspecta coordonare a unui dubios tandem.Constind intr-o mutare (pe care o banuiam inca de luni de la inceputul saptaminii si am explicat-o atunci in editorialul publicat in "Ziarul de Vrancea"): demisia surpriza a unui consilier liberal (picata, cum se spune "la tanc", exact in momentul in care avea nevoie "baronul de Vrancea" sa-si legifereze o hotarire cu miza importanta prin Consliul Judetean, care ascunde insa multe lucruri mai mult decit discutabile privind modul in care au fost gestionati in batjocura legii ani de zile banii publici ai judetului) cumulata din nou, foarte curios, cu "o scapare" izvorita din aceeasi directie a Aliantei PNL-PD. "Neglijenta" democratilor in a-si intocmi si inainta, cica, documentele respectiv apoi de a intreprinde demersurile necesare pentru validarea postului de consilier ramas vacant dupa promovarea in functia de prefect a lui Ion Oprea.

Cum pot fi calificate ca si prestatie politica astfel de gesturi, ramine sa apreciati dupa cum credeti de cuviinta fiecare dintre dumneavoastra.

Ar fi mai mult decit onorabile si necesare citeva asumari ale raspunderii la nivelul conducerilor celor doua partide vis a vis de monumentalele si inexplicabilele gafe.

Chiar in ipoteza foarte posibila ca astfel de asteptari sa fie zadarnice, merita totusi amintita pentru a completa un anume tablou desprins din cruda realitate cu specific vrincean, reactia unor consilieri liberali facind parte din Consiliul local Focsani.

Care la ultima conferinta de presa de saptamina trecuta erau usor deranjati si revoltati (au sugerat-o, desi s-au ferit sa o spuna frans) de niste titluri si materiale publicate in cotidianul nostru, nu de mult.

In acestea se pomenea de o posibila "cooperativa" intre cele doua mari blocuri politice actuale ce evolueaza pe scena politica locala.

Vizibila ca functioneaza si se angreneaza surprinzator de bine si eficient atunci cind apar interese ori probleme "deosebite" sau "sensibile" in joc in diverse domenii si ocazii.

Ce este pe cale sa se intimple acum in Consiliul Judetean Vrancea, unde vor "zburda" inca o data nestingherite interesele "cumetresti" pe bani publici, este inca o dovada.

Cita dreptate a avut "Ziarul de Vrancea"!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.