Opinii

Enigma din preajma alegerilor locale

Corneliu Condurache
14 apr 2008 690 vizualizări
Recentul conflict din Consiliul Local Panciu dintre majoritatea alesilor Partidului Democrat-Liberal de acolo si primarul Ion Petre, pe tema preluarii serviciului de alimentare cu apa al locuitorilor din respectivul oras de catre Compania de Utilitati Publice Focsani scoate la lumina un proiect de anvergura la nivel judetean tratat, insa, cu suspecta secretomanie.

Iata ca dupa ce acelasi operator a obtinut acordul de a deveni furnizor al serviciilor de alimentare cu apa a adjudenilor, se pune aceeasi problema cu Panciu urmind, se pare, pe lista Odobestiul si Marasestiul, nefiind exclusa apoi extinderea si la nivelul mai multor comune vrincene. Aproximativ acelasi lucru se intentioneaza, se aude, si cu serviciile de salubritate

Se pune in primul rind intrebarea: de ce nu sint prezentate public in ansamblul lor asemenea proiecte?

Faptul ca exista foarte probabil cineva - care nici nu-i greu de banuit cine-ar putea fi, dupa ultimele iesiri de prin ziarul lui Oprisan - pregatit sa se impauneze cu ele pozind inca o data in salvatorul vrincenilor, nu justifica prin nimic un asemenea tratament.

Este, de pilda, de mirare de ce tace actuala majoritate din Consiliul Local Focsani care, dupa cum se stie, are in subordine CUP-ul, principalul pion al unei astfel de dezvoltari.

Tot surprinzatoare este si amutirea brusca fata de subiecte de acest gen a celor care se bat cu pumnul in piept ca-s adversarii neimpacati ai baronului de Vrancea in deja declansata campanie electorala pentru alegerile locale din 1 iunie.

Sa nu-i preocupe de loc pe Jean Vraciu, Nini Sapunaru, Adrian Popescu sau Marin Stoica astfel de abordari, lasindu-le cu atita pasivitate pe mina clamatului lor oponent politic?!

Mai ales ca acesta, nu mai este de mult un secret ca-i un inculpat penal, acuzat de procurorii anticoruptie de fals si uz de fals, abuz in serviciu si utilizarea creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost contractate, dar si de aducerea in stare de colaps financiar si apriga capusare a unei societati precum SC Drumuri si Poduri Vrancea SA (de interes public oarecum similar cu cel ce se contureaza, al proiectelor in discutie).

Alta explicatie decat aceea ca avem din nou de a face cu o enigma greu de dezlegat in Vrancea in prejama campaniei electorale, este dificil de gasit.


P.S Centralizarea si crearea unor astfel de adevarati mamuti furnizori de utilitati la nivel judetean are si puncte tari si puncte slabe.

Tocmai de aceea nu-i deloc gresit sa ne imtrebam:

cine are, oare, interesul ca asemenea de monopoluri sa fie infiintate si derulate atit de netransparent, si mai ales de ce?

Si de ce se dau atit de neinteresati de subiectele mentionate (cu exceptia consilierilor locali PD-L din Panciu, de care am amintit!), sau pozeaza in prinsi iarasi nepregatiti, restul politicienilor din judet in afara celor aflati in preajma lui Oprisan?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.