Opinii

Trei variante posibile

Corneliu Condurache
17 mai 2005 733 vizualizări
In afara reactiei surprinzatoare, vis a vis de demisia din parlamentul local a consilierului lor judetean, Ion Calin, pe care au trecut-o suspect la categoria evenimentelor neinsemnate, liderii liberali au mai stirnit nedumerirea la ultima conferinta de presa prin cel putin inca o atitudine.

In afara reactiei surprinzatoare, vis a vis de demisia din parlamentul local a consilierului lor judetean, Ion Calin, pe care au trecut-o suspect la categoria evenimentelor neinsemnate, liderii liberali au mai stirnit nedumerirea la ultima conferinta de presa prin cel putin inca o atitudine.

Intrebati de jurnalisti cum vad ei tragerea la raspundere a celor vinovati de lucrarile de mintuiala pe care s-au incasat multe miliarde din bani publici, iar acum, cind apar fenomene meteo iesite cu putin ca limite din sfera normalului, acestea se dovedesc de o calitate mai mult decit indoielnica, raspunsul sefului liberalilor vrinceni, Corneliu Momanu, a fost unul surprinzator.

Dar poate edificator pentru modul in care se misca lucrurile in Romania,ultimelor sase luni.

El se rezuma, in opinia liderului local liberal, la ideia ca asteapta ca autoritatile locale sa sesizeze proasta calitate a investitiilor realizate din fonduri publice, iar organele abilitate sa ia apoi masurile care se impun, conform legii.

Intr-o societate functionind normal, cu institutiile sale facindu-si datoria, un astfel de rationament ar fi fost, poate, unul satisfacator.

Numai ca Momanu s-a referit in raspunsul sau la Vrancea reala, cunoscuta ca a functionat in perioada 2000-2004 ca un baronat, ca un judet-feuda.

Unde, nu-i un secret, majoritatea lucrarilor din bani publici - mai ales cele pe fonduri consistente - au fost efectuate de firme alese pe sprinceana, cu indicatii de la partid daca ele nu erau direct cele ale lui "amicului" Prunache (cel ajuns acum brusc pacient al sectiilor de psihiatrie din spitalele bucurestene).

A astepta ca acum "autoritatile" (care au fost actori activi in aceste adevarate montaje cultural-artistice ale vremii, cum s-a putut vedea si din recenta stire din Observatorul Antenei 1 cu podul ridicat pe fonduri Sapard de la Cotesti care se surpa, precum manastirea Mesterului Manole, la numai 6 luni de la inaugurarea lui electorala) sa se reclame singure si poate sa se mai si sanctioneze, inseamna ca esti rupt de realitate, naiv, sau joci intr-o alta piesa de teatru. Nu mult diferita, mai ales ca si credibilitate, de cele interpretate cu sirg de cei dinainte.

Trei variante care, desi par sumbre, trebuie amintite ca posibile.

Mai ales daca nu uitam, si nu este rau sa n-o facem, ca in campania electorala de acum citeva luni povestile in care se imaginau valuri de "dreptate si adevar" ce-i vor matura pe aia vinovati de rele (ce vor fi descoperiti si trasi la raspundere grabnic, conform legii), erau spuse cu intonatie impresionanta si apasat exact de Momanu si colegii sai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.