Opinii

Racolarea candidatilor, reteta universala

Corneliu Condurache
7 apr 2008 802 vizualizări
Efervescenta afisata prin viata filialelor vrincene ale formatiunilor politice cu ocazia apropierii alegerilor locale evidentiaza si realitati ce ar putea parea curioase pentru multi dintre alegatorii de rind. Pai, iata! Partidul National Liberal se prezinta la Focsani cu un candidat la functia de primar racolat in ultimile luni de la Partidul Liberal Democrat, lasindu-i pe cei anuntati initial de Nini Sapunaru ca aspiranti la aceeasi demnitate pe banca de rezerve.

La rindul sau, PD-L,desi prin conferintele de presa infiereaza cu minie strategia fostilor parteneri de alianta portocalie, cum s-a putut afla din conferintele de presa tinute saptamina trecuta de staff-urile partidelor din judet, procedeaza aproape identic la Marasesti. Unde-si lasa fostul membru, care a pus bazele organizatiei PD-L in respectivul oras cu buza umflata, si prefera un candidat venit de la Partidul Romania Mare pentru a-i fi concurent social democratului Emilian Brasov.

Tot aici, pentru ca spectacolul sa fie complet, Partidul Conservator ii ofera locul de aspirant la functia de edil nemultumitului

democrat-liberal Aurel Gagu, luindu-l in barca sa.

Asta arata ca racolarea candidatilor practicata in alegerile trecute, mai ales de Oprisan si Partidul Social Democrat a fost insusita de catre ceilalti competitori din spectrul politic vrincean devenind aproape reteta universala de tratament. A indolentei, delasarii, suficientei sau indiferentei, molime ce par a fi napadit atotstapinitoare viata si activitatea organizatiilor formatiunilor politice din Vrancea timp de patru ani. Dar pe de alta parte aceste boli trebuie sa para musai, daca nu complet vindecate, macar ameliorate ori mascate, mai ales prin aplicarea curei de racolari "de la altii", in preajma examenelor ce vor fi date obligatoriu in scurt timp in fata electoratului.


PS Ieri seara la ultima ora am aflat ca PNL-ul local i-a mai aplicat o lovitura in moalele capului PD-L-ului de pe aceste plaiuri, racolindu-i actualul primar de la Mera.

Spectacolul continua prin urmare, dar considerentele despre care am amintit in "Punctul de vedere" de astazi ramin in opinia mea valabile. Cit despre legea migratiei, si asa aplicabila doar alesilor locali, se vede inca o data fara prea mari eforturi ca in preajma campaniilor electorale valoreaza cam cit o frectie cu Diana la un picior de lemn.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.