Opinii

Fata ivita din statia de betoane

Corneliu Condurache
3 apr 2008 899 vizualizări
In timp ce scoate panglici electorale pe gura si pe nas, precum scamatorii de pe la circ de grija localnicilor de la Sihlea si Paunesti care nu si-au primit padurile, - desi nu spune o vorbulita de ce nu le-a rezolvat problema reala a oamenilor in perioada 2000-2004, cind partidul sau avea toate pirghiile in miini sa o faca - adevarata fata a lui Marian Oprisan s-a ivit zilele astea, precum iarba crescuta uneori printre crapaturile din asfalt, din cu totul alta directie.

Este vorba despre statia de betoane a sotilor Trifan, cunoscuti apropiati ai "sefului administratiei publice judetene", numai buna sa deserveasca lucrarile pe bani publici derulate in aceasta perioada pe Drumul National 2D Focsani-Ojdula, amplasata pe terenurile Societatii Comerciale Drumuri si Poduri care are ca actionar unic tocmai Consiliul Judetean Vrancea.

Daca seful judetului ar fi fost atit de preocupat de "problemele comunitatii" pe cit ii place sa apara-n poze, ar fi initiat demersuri insistente precum a dovedit ca stie sa o faca atunci cind interesele lui o cer pentru ca respectiva investitie sa fie realizata chiar de firma drumarilor vrinceni.

Mai ales avind in vedere situatia economica dificila in care se afla aceasta, o idee precum cea speculata suspect de prompt de prietenii baronului ar fi constituit probabil pentru SC Drumuri si Poduri o adevarata gura de oxigen. Si ar fi putut sa reprezinte una din pirghiile redresarii societatii de interes public despre care-i vorba.

Lipsa banilor este greu de invocat, atit timp cit se stie ca in ultimii ani au trecut prin bugetul legislativului vrincean si deci prin virful pixului lui Oprisan sume considerabile.

Asa cum se prezinta lucrurile insa, concluziile nu-s greu de tras.

Si nu suna prea favorabil candidatului Partidului Social Democrat la presedintia CJ Vrancea peste citeva saptamini.

Dealtfel, precizarea directorului de programe al Centrului de Resurse Juridice - pe care o puteti citi in materialul referitor la acest subiect in editia de astazi a Ziarului de Vrancea - conform careia el nu a mai intilnit de cind monitorizeaza afaceri pe bani publici in Romania asemenea coterii face, practic, inutil orice comentariu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.