Opinii

Noi dimensiuni posibile ale Dosarului Coruptiei

Corneliu Condurache
20 mar 2008 747 vizualizări
Incepe sa devina evident ca bucuria timpurie a lui Marian Oprisan, dupa ce Parlamentul Romaniei a legiferat dorinta arzatoare a baronilor locali privind alegerea presedintilor de Consilii Judetene prin vot uninominal intr-un singur tur de scrutin, ar putea fi de scurta durata.

Treptat si gradual amintita satisfactie nu-i exclus sa fie estompata de problemele deloc simple pe care acelasi personaj le are cu Dosarul Coruptiei instrumentat de procurorii Directiei Nationale de profil in calitate de inculpat penal. Ieri s-a aflat nu numai ca Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat in favoarea stramutarii cauzei privind recursul inaintat de DNA la solutia data de Judecatoria Focsani, ce decisese retrimiterea Dosarului avindu-i printre acuzati pe baron la Parchetul local in vederea refacerii cercetarii, dar si un amanunt exploziv. In sustinerea demersului lor ( al stramutarii n.r.) procurorii anticoruptie au invocat faptul ca in institutia pe care ei o reprezinta se intocmesc acte premergatoare urmarii penale pentru luare si dare de mita impotriva presedintelui Tribunalului Vrancea si a judecatoarei ce are repartizat Dosarul Coruptiei la faza de fond in cadrul Judecatoriei Focsani. Asa cum puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea, avocatii inculpatilor in dosar s-au grabit sa califice drept o strategie la cacialma dezvaluirile DNA.Mai concret ei pretind ca institutia pe care o au parte adversa ar fi recurs la asa ceva doar pentru a-si atinge scopul stramutarii cauzei de la Tribunalul Vrancea. La rindul lor, magistratii de pe aceste meleaguri aflati in vizorul procurorilor anticoruptie pozeaza in nestiutori. In aceste conditii, nu-s posibile decit doua variante. Daca sustinerile DNA au macar un simbure de adevar, "Dosarul Coruptiei" nu ar mai avea ce cauta in Vrancea, iar pe obrazul justitiei din judetul nostru se asterne o pata greu de sters. In cazul in care procurorii anticoruptie au recurs la astfel de metode doar pentru a determina judecarea cauzei privitoare la "Dosarul Coruptiei" in alta parte decit la Focsani, in afara faptului ca le-ar fi dificil daca nu imposibil sa le explice organismelor de control intern (de tipul Consiliul Superior al Magistraturii) de ce au ales o astfel de cale, institutia si ei ca persoane publice ar avea o uriasa problema privind credibilitatea odata ce se vor dovedi adevarate, acuzatiile avocatilor inculpatilor lotului Oprisan. Revenind, insa: daca stramutarera s-a facut intemeiat si doar in parte,

"Dosarul Coruptiei" se ingroasa, iar problemele privind in special cariera politica a baronului de Vrancea asijderea. Chiar daca imaginea nemuririi in postura de satrap local este probabil acum mai trainica ca niciodata in ultimii ani, intelenita in subconstientul unor astfel de personaje si al staff-urilor formatiunilor politice pe care le reprezinta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.