Opinii

Nu toti satrapii sfirsesc fericiti

Corneliu Condurache
14 mar 2008 896 vizualizări
Inca o proba ca baronii locali ai Partidului Social Democrat se considera cei mai favorizati de adoptarea votului uninominal intr-un singur tur de scutin pentru alegerea presedintilor de Consilii Judetene a mai dat-o iesirea agresiv-caricaturala a lui Miron Mitrea de ieri.

Acesta s-a considerat tras pe sfoara de "golania" pe care ar fi incercat-o liberalii prin Hotarirea de Guvern de miercuri, menita sa stabileasca datele desfasurarii celor doua tururi de scrutin ale alegerilor locale, si a cerut revocarea acesteia, amenintind cu motiunea de cenzura. Pina la urma lucrurile au fost probabil lamurite, pentru ca mai pe seara o televiziune cu acoperire nationala pomenea despre un comunicat de-al lui Mircea Geoana, care anunta renuntarea la fluturata motiune. Plasarea pe valul socotit popular, atunci cind interesele lor o cer, a acelorasi personaje care la referendumul pentru uninominalul din toamna anului trecut ii erau aprigi adversari lui Traian Basescu, spune suficient despre caracterul lor. Ramine, oricum, in afara oricarui dubiu ca Mitrea si baronii sai viseaza de fapt la reintoarcerea vremurilor glorioase pentru ei din perioada 2000-2004 exemplificate cum nu se poate mai sugestiv de ctitoriile lui Prunache din Vrancea prezentate cit de cit pe intelesul votantilor de pe aceste meleaguri in filele Dosarului Coruptiei.

Cit le vor iesi socotelile se va vedea peste numai 78 de zile. Nu-i insa exclus ca romanii, si de ce nu inclusiv vrincenii, sa le arate ca pot invata sa voteze uninominal chiar si-ntr-un singur tur de scrutin, mai repede si mai corect decit isi inchipuie multi din cei care-si freaca miinile de satisfactie in aceste zile. N-ar fi nici primii si nici ultimii satrapi ce cred ca lumea incepe si se termina cu ei, dar carora soarta le joaca feste cind s-asteapta mai putin.


P.S. Tot ieri, Oprisan cerea Parlamentului demiterea "Guvenului Tericeanu" pentru ca-l incurca pe el la uninominal. Liberalii primesc de fapt exact ce merita de la partenerul lor de negocieri din toamna anului trecut din biroul lui Bogdan Olteanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 10 ore, 10 minute, 32 secunde
In traditia consfintita de Tariceanu PNL incearca prin orice mijloace posibile sa acceada si sa se mentina la putere numai prin cele legale si de bun-simt nu. Pai daca s-a hotarit ca majoritatea citeste integral
, acum 739371 zile, 10 ore, 10 minute, 32 secunde
Debusolatule, derbedeule, debilule,hartie igienica a lui oprisan
, acum 739371 zile, 10 ore, 10 minute, 32 secunde
Nu cred ca anul 2009 are ceva special pentru PNL.Acest partid apartine de acum istoriei. Sunt un derbedeu ca db care spera sa nu mai vada intelectuali ca Aioanei dirijand soarta invatamantului! citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.