Opinii

Ce aduce uninominalul in Vrancea

Corneliu Condurache
5 mar 2008 718 vizualizări
O data cu votul de ieri al Camerei Deputatilor, lucrurile au devenit certe si orice comentarii pe aceasta tema nu-si mai au rostul.

Vom avea Parlament si presedinti de Consilii Judetene alesi prin vot uninominal intr-un singur tur de scrutin. Daca prevederile se vor aplica incepind cu alegerile din 2008 sau nu ramine de vazut, in functie de eventualele contestatii ce vor fi depuse la Curtea Constitutionala. Nu stiu cum au votat legea in discutie ceilalti deputati de Vrancea in afara celor ai Partidului Social Democrat. Mai ales ca la ultima conferita de presa PD-L-istul Corneliu Momanu, de exemplu, considera nepotrivit votul intr-un singur tur de scrutin pentru presedinte de CJ, iar PNL-istul Nini Sapunaru avea o parere contrara.

In cazul particular al judetului nostru, toate fortele politice in afara PSD-ului vor avea o problema suplimentara foarte serioasa la apropiatul scrutin pentru locale, daca votul de ieri isi va produce efectul: gasirea unui candidat care sa conteze in lupta pentru un astfel de post. Pe de alta parte insa, latura pozitiva a aplicarii votului uninominal la alegerea presedintelui de Consiliu Judetean Vrancea anul acesta, fie si intr-un singur tur de scrutin, este aceea ca nu se vor mai repeta cu siguranta tirgurile si tradarile rusinoase din 2004 pentru un astfel de scaun. Dar nu sint excluse altele.


P.S. Ieri, inclusiv diversi parlamentari vehiculau ipoteza introducerii votului uninominal pentru presedinti de Consilii Judetene in legea referitoare la votul uninominal pentru alegerea deputatilor si senatorilor, special pentru ca aceasta sa fie declarata neconsitutionala si sa nu poata fi aplicata anul acesta.

Vom trai si vom vedea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.