Opinii

Oprisan si uninominalul pentru presedinti de Consilii Judetene

Corneliu Condurache
29 feb 2008 924 vizualizări
Ieri a fost ziua discutiilor despre votul uninominal la intilnirea Biroului Permanent National al Partidului Social Democrat de la Bucuresti.

La loc de frunte a stat, se pare, problema alegerii pe acest sistem a presedintilor de Consilii Judetene.

Unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai respectivei variante,- asa cum s-a putut vedea din fluxurile de stiri transmise pe mai multe televiziuni cu acoperire nationala de-a lungul zilei- s-a dovedit Marian Oprisan care a afirmat inclusiv ca-l bate gindul sa se lase de politica daca nu va fi aprobata varianta de scrutin dorita de el.

Tot din ce s-a putut vedea ieri parerile sint impartite si-n interiorul conducerii centrale a PSD in legatura cu problema-n discutie.

Daca Mircea Geoana sustine la rindul sau alegerea prin sistemul de vot uninominal a presedintilor de Consilii Judetene, Adrian Nastase dar in special Ion Iliescu se pronuta mult mai rezervati in aceasta privinta.Daca diferenta de pareri dintre sefii politici ai baronului de Vrancea are vreo semnificatie in ceea ce priveste actuala componenta a taberelor din PSD, ramine de constatat.

Cert este ca dorinta arzatoare a lui Oprisan are si explicatii mai pamintesti privind proprile sale interese.

Prin vot uninominal el are sanse considerabil sporite de a ramine in functia pe care o ocupa de vreo opt ani. Pe actualul sistem de vot, insa, poate avea probleme serioase



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 23 ore, 13 minute, 13 secunde
Fiecare om are dreptul sa se straduiasca sa obtina succesul. Acest drept este chiar scris din cite stiu in Constitutia Statelor Unite ale Americii. Deci nu vad de ce nu ar avea si Oprisan acest drept citeste integral
, acum 739397 zile, 23 ore, 13 minute, 13 secunde
,,Politica e meseria mea'' spunea un mare smenar politic.Daca se va lasa de politica se va intoarce la meseria de baza?
, acum 739397 zile, 23 ore, 13 minute, 13 secunde
Daca ar fi dupa mine, cred ca ar trebui, odata cu Oprisan sa se lase si Sapunaru si Vraciu, ca sa inceapa o noua era in politica vranceana. Oricum nu cred ca se va lasa pentru ca ar disparea din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.