Opinii

Cocotatii la putere, loviti de o supecta amnezie

Corneliu Condurache
12 mai 2005 653 vizualizări
Politicienii romani din '90 incoace prezinta, curios, o serie de caracteristici comune functie de pozitia vremelnica pe care o ocupa pe scena societatii: in opozitie sau la putere.

Politicienii romani din \'90 incoace prezinta, curios, o serie de caracteristici comune functie de pozitia vremelnica pe care o ocupa pe scena societatii: in opozitie sau la putere.

Cit sint in prima categorie, par modele de transparenta si curtoazie in relatiile cu presa. Desprinse, parca, din manual!

Cum trec in cealalta parte a baricadei, la putere, brusc se intimpla ceva cu memoria sau logica lor. Si gratie acestor transformari, nu-si mai amintesc declaratiile si luarile de pozitie din vremurile trecute, de parca ar fi alti oameni!

Fenomenele tind sa se repete aproape identic, la fiecare schimbare de stafeta dupa un ciclu electoral.

Modificarile de atitudine sint cu atit mai naucitoare pentru cei care in naivitatea lor asteptau altceva,cu atit mai mult cind respectivii politicieni ajung la putere - si pe cale de consecinta functionari in scaunele mult rivnite de sefi ai unor institutii publice deconcertate-taman pe un mesaj facut public cu mare tam-tam de deschidere si maxima transparenta fata de orice informatie avind carater sau de interes public.

Este exact lucrul care s-a intimplat cu politicienii Aliantei "Dreptate si Adevar" pe care, iata, ca avem surpriza sa constatam ca una au vorbit prin campania electorala si alta fumeaza odata cocotati la putere.De fapt sa-i vedem acum "ajunsi si impliniti" cum incepe sa le cam "puta" presa.

Astfel la nici o saptamina dupa ce a fost inscaunat director al Societatii de Gospodarire a Apelor Vrancea, multor jurnalisti nu le-a venit sa creada ce au vazut si auzit ieri direct de la Victor Racosanu.

El este atit de ocupat, incit nu mai are timp si nu mai vede rostul intilnirilor saptaminale cu ziaristii.Care parca au pretentia la prea multe informatii cind ei functionarii publici au atitea probleme mai importante si arzatoare !

Va amintiti cum se mai angajau tantosi cei din PD si PNL in campaniile electorale de anul trecut ?Ca vor fi transparenti si deschisi fata de presa si jurnalisti,nu precum cei din "partidul-stat PSD".

Iata ca, odata ajunsi in scaunele ergonomice de sefi ai unor institutii publice, sint loviti de o suspecta amnezie.

Ne-au pacalit inca o data!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.