Opinii

Fara gargara, domnilor candidati!

Cristi Irimia
21 feb 2008 999 vizualizări
Partidele isi scot, usor-usor, de la naftalina, candidatii pentru alegerile locale programate in vara acestui an, in speranta ca vor gasi cit mai repede si cit mai usor drumul catre alegatorii focsaneni. Micii si marii actori de pe scena politica a Vrancei isi fac deja calcule, realismul nefiind, totusi, pe primul loc in ceea ce ar trebui sa constituie conturarea fireasca a propriului potential. Despre acest lucru vor afla, cu siguranta, ¦ dupa alegeri.

Se vorbeste prea des de sansele pe care le au partidele in vederea obtinerii fotoliilor de primar si prea putin de strategii concrete prin care Focsaniul, dar si celelalte orase din Vrancea, sa scoata capul in lumea buna a Romaniei. Vrem, nu vrem, de urbea de pe Milcov si de judetul Vrancea, in ansamblu, se leaga mai multe evenimente si amanunte negative decit pozitive, la ora actuala. In acest context, partidele ar putea sa-si reorienteze modul de abordare al alegerilor locale. Mai ales ca argumentele cu care se pot prezenta in fata electoratului nu mai sint aceleasi ca acum 10 ani, de exemplu. Vremea promisiunilor la modul general a cam trecut, intr-o societate in permanenta schimbare, care asteapta proiecte cit mai concrete din partea celor care urmeaza sa conduca destinele comunitatii.


Legal, campania electorala n-a debutat. Practic, actiunile tip campanie au inceput de mai mult timp. Ar fi de dorit si indicat, totodata, ca politicienii sa explice electoratului care le sint proiectele clare pe care ar urma sa le deruleze, in vederea imbunatatirii vietii sI conditiilor celor pe care ii reprezinta, dar si care sint sursele si modalitatile in urma aplicarii carora susnumitele proiecte vor fi realizate.


In afara prizei la public, candidatii ar trebui sa ia in calcul modul in care vor fi credibili in fata vrincenilor cu strategiile pe care le vor prezenta in mod cit mai concret cu putinta. Din "temele" pe care n-ar fi de dorit sa le neglijeze se numara, la nivelul Focsaniului, regindirea modului de functionare si recrutare a oamenilor din cadrul Politiei Comunitare, reabilitarea si refacerea unor zone sufocate de circulatia zilnica a autoturismelor si problema refacerii strazilor din cartiere, nu doar de pe bulevarde. Totodata, in contextul in care se tot vorbeste de refacerea Pietei Unirii, ar fi de dorit sa se produca valorificarea potentialului istoric legat de "Mica Unire" de la Focsani. Dupa alegeri, o implicare mai activa a oamenilor din Primarie in rindul celor care conduc Asociatiile de proprietari, pentru explicarea beneficiilor programului de "anvelopare", dupa cum este numita strategia de refacere a fatadelor blocurilor si nu numai, ar fi un lucru intelept. Sigur, nu trebuie neglijate sub nici o forma aspectele legate de sustinerea miscarii culturale, a celei sportive, etc.


"Elementele" la care ne-am referit anterior sint doar o mica parte din cele pe care politicienii nu trebuie sa le uite atunci cind vorbesc in fata publicului despre pretentiile pe care le au in materie de alegeri locale. Fara clarificarea aspectelor ce tin de bunul mers al societatii vrincene, succesul candidatilor la alegerile locale se va prefigura mult mai greu!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 23 ore, 57 minute, 54 secunde
Domnu Irimia se pare ca dupa ametelile de articole de pina acum s-a straduit sa scoata ceva de bun-simt. Dupa numarul de comentarii, se pare ca fara prea mare succes. Poate din cauza ca nu suntem citeste integral
, acum 739397 zile, 23 ore, 57 minute, 54 secunde
Nu stiu ce vor face altii,dar merita incercat pentru ca de promisiunile lui Bacinschi si ale lui MO suntem satui pana peste cap.Asfalteaza in fiecare primavara si tine o vara,modernizarea strazilor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.