Opinii

Oprisan ¦ dragalas de imprevizibil

Cristi Irimia
19 feb 2008 1143 vizualizări
Intre un fum de tigara tras aprig la Dance Club si o apa plata fara lamiie la cantina Consiliului Judetean, presedintele baron de carton pe nume Oprisan si prenume Marian si-a spus ca n-ar fi rau sa afle el ce-i cu debandada din arhiva Tribunalului Vrancea!

Si pentru ca avocatii sai erau in concediu, altfel nu se explica de ce l-au lasat sa astearna pe hirtie o asemenea gogorita, baronul s-a apucat sa scrie conform Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, o epistola tare emotionanta. Astfel, baronul de carton, neintimidat defel de faptul ca ar putea sa o "comita", s-a apucat sa ceara explicatii Biroului de Informare si Relatii Publice pentru ca Ziarului de Vrancea i s-a permis sa studieze dosarul in care el, ditamai presedintele CJ, preamaritul sef al administratiei judetene si staroste al provinciei europene cu investitii straine de nivel comunal, este acuzat de o paguba de citeva zeci de miliarde de lei vechi. Oprisan al nostru a invocat faptul ca nu s-ar respecta dreptul privind datele cu caracter personal prin studierea dosarului. Halal interpretare! Dar de dreptul vrincenilor de a afla care sint acuzatiile care i se aduc o fi auzit? Dar cind a semnat dubioase deconturi de miliarde, judecate astazi, era vorba de bani personali sau de bani publici? Ma rog, nu-l obliga nimeni sa interpreteze in mod cu totul original chestiunea cu datele personale, insa ca sa se elucideze pe deplin ar fi putut invoca o exceptie de neconstitutionalitate.


In mod normal, BIRP i-a dat cu flit, explicindu-i motivele pentru care "Dosarul coruptiei" este o speta publica si ca mass-media are dreptul sa o consulte. Pe scurt, asa cum este precizat si in reglementarile in vigoare, "dosarele si evidentele instantei privitoare la activitatea de judecata pot fi consultate de persoanele care justifica un interes legitim, precum si de ziaristi, fara verificarea justificarii unui interes". De altfel, se prezuma ca presa joaca un rol fundamental intr-o societate democratica, reprezentind intotdeauna interesul public. Iar vrincenii, asa cum am mai spus-o, AU DREPTUL SA AFLE CE S-A INTIMPLAT CU BANUL PUBLIC !


Sa intrebi instanta de ce ofera acces liber la un dosar judecat in sedinta PUBLICA, in care numele implicate sint publice si de notorietate, iar paguba invocata este una uriasa, iata cel mai clar exemplu de absurditate dusa la extrem. OK, stim ca nu-i plac toti ziaristii, dar au si ei niste drepturi, in numele cititorilor.


Iata cum un personaj care face cea mai aberanta solicitare din cite s-au auzit, in raport cu mass-media, vrea sa conduca judetul si dupa alegerile locale urmatoare. Evident, intentioneaza sa o faca in continuare si pe ordonatorul principal de credite la CJ! Pacat! Pentru ca exista destule statiuni de refacere si recuperare a unui fizic prea obosit dupa atitia ani in care s-a plimbat in voie prin vistieria bugetului judetean. Ce-o mai urma in mintea nelinistitului baron? Citeva variante sint, desigur, plauzibile, cita vreme Oprisan este.. dragalas de imprevizibil. Starostele provinciei europene ar putea cere interzicerea accesului presei la termenele procesului sau ori ar putea forta introducerea unui proiect de lege in care sa se prevada faptul ca dosarele pot fi consultate doar cu acceptul presedintelui CJ. Succes, Marian !


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.