Opinii

Completari posibile in stema Vrancei

Corneliu Condurache
18 feb 2008 782 vizualizări
Cu ocazia ultimei sale aparitii in fata jurnalistilor din presa locala, Corneliu Momanu a readus in discutie jaful impardonabil ce continua sa se faca si dupa 2005 in Vrancea cu banii publici destinati refacerii infrastructurii din judet.

Practic, metodele descrise de catre deputatul Partidului Liberal-Democrat vineri seamana pina la identitate cu cele descrise cu lux de amanunte de catre procurorii anticoruptie in Rechizitoriul Dosarului Coruptiei, tocmai aflat pe rolul Instantei in care sint inculpati penal patru fosti sau actuali membri ai administratiei publice judetene.

Cum cauza pare din ce in ce mai aproape de stadiul musamalizarii atit in spatiu politic cit si-n cel al justitiei, nu-i de mirare tendinta de preluare a obiceiului fituirii sumelor impresionante din bugetele publice ale vrincenilor, pe lucari nefectuate ori facute de mintuiala, drept unul de succes. Orice abuz nepedepsit are mari sanse de a deveni tentatie, mai ales intr-un domeniu in care, iata, importante sume de bani din visterii publice trec nestingherite in conturile firmelor clientilor politici.

Cel putin doua probleme se ridica, insa, si-n legatura cu denuntul public al lui Momanu.

De ce apare abia acum, la finalul mandatului si-ntr-un an electoral, daca deputatul vrincean recunoaste ca are cunostinta despre asemenea coterii inca din 2005-2006?

Si mai ales, de ce lipsesc din demascare exemple concrete de firme si respectiv trasee ale lucrarilor cu pricina?!

Completata cu astfel de date, sesizarea ar merita facuta si-n Parlament dar multiplicata si spre Camera de Conturi, Politie si Directia Nationala Anticoruptie.

Fiindca reprezinta chiar Vrancea reala. Ar putea fi trecuta, de asemenea, si pe celebrele panouri de la intarea-n judet - care-l infatiseaza drept "Provincie europeana" - in cuprinsul stemei!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.