Opinii

Optimismul nu prea justificat de la PD-L Vrancea

Corneliu Condurache
15 feb 2008 936 vizualizări
Intr-o emisiune difuzata ieri seara pe un post de televiziune local, liderul Partidului Democrat-Liberal filiala Vrancea poza foarte increzator cu referire la alegerile ce vin. Astfel, despre scrutinul pentru locale senatorul Jean Vraciu spunea cum nu-si face el prea multe griji si aduna cele aproape 36 procente obtinute de fostul PD in 25 noiembrie anul trecut cu cele aproximativ 10 reusite tot atunci de fostul PLD, privindu-i pe ceilalti competitori vizibil degajat si cam de sus.

Daca seful PD-L Vrancea chiar vorbea serios in sustinerea sa de ieri, ar fi cazul sa-l cam trezeasca cineva dintre colegii sai - subordonati sau superiori de pe la Bucuresti - la realitate.

Si asta cit de repede posibil.

Mai ales pentru alegerile locale tine de domeniul naivitatii politice credinta ca ele vor semana leit cu cele europarlamentare din toamna lui 2007. Este, in primul rind, vorba de cu totul alte mize aflate in joc si-n consecinta de o determinare a competitorilor pe masura.

Cine nu are structuri solide in teritoriu, adica organizatii care sa fie vii si sa functioneze nu numai pe hirtie "" si PD-L cu siguranta nu are cum sa dispuna de asemenea "dotari", fie si datorita faptului ca-i un partid de curind marcat de-o fuziune suficient de neasteptat hotarita si transpusa in practica - si candidati cu potential, care sa iasa si sa mai si reziste la bataie in sapataminile urmatoare, s-ar putea sa fie destul de departe de insumarile optimiste de procente ale lui Jean Vraciu.

In afara de asta, nu trebuie omis un alt amanunt. Din informatiile pe care le am, cel putin trei dintre oamenii de la virful actualului PD-L Vrancea (si ma refer concret la Vraciu, Momanu si Dulgheru ) vin numai in week-end in judet.

A sustine ca o formatiune politica lasata cinci zile din sapte cu Lica Panciu la timona are vreo sansa de succes in fata unei coalitii tot mai evidente PSD-PNL, impulsionata mai nou si de cuplul Miron Mitrea- Bogdan Olteanu, nu se poate explica altfel decit printr-o ingrijoratoare desprindere de realitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.