Opinii

Imaginea cu imagini

Corneliu Condurache
11 mai 2005 670 vizualizări
Nu reprezinta un secret sau o noutate faptul ca una din componentele de care politicienii trebuie sa tina in mod special seama, pe parcursul desfasurarii activitatii lor, este imaginea.

Nu reprezinta un secret sau o noutate faptul ca una din componentele de care politicienii trebuie sa tina in mod special seama, pe parcursul desfasurarii activitatii lor, este imaginea.

Unii o fac excesiv, pina aproape de limita suportabilitatii celor din jur, cazind pe panta edificarii si intretinerii unui gretos cult al personalitatii - si utilizind fara vreo mustrare de constiinta pentru asta, cu mare avint consistente fonduri publice - asa cum din pacate avem exemple foarte vii si concrete in chiar judetul nostru.

Altii par, dimpotriva, a acorda o importanta cu totul nesemnificativa acestui amanunt.

Cum a facut, conform relatarilor presei, primul ministru cind s-a pomenit in Banat ratoindu-se la sinistrati ca nu le "poate face hotel", sau cum a procedat in ultimele zile inca una din "doamnele lui Basescu", ditamai ministrul mediului.

Care se dovedeste a fi acumulat prea multa ceata in clarificarea unor notiuni, altfel elementare. Despre care, chiar daca se observa clar ca nu le stapineste in amanunt ca si rol si functionalitate

( deficienta, totusi, impardonabila si generatoare de suficiente semne de intrebare) ar fi obligata prin functia pe care o detine macar sa se informeze despre diferentele minine dintre ele.

De pilda, cum ar fi aia dintre o motopompa si o electropompa, ca sa nu mai vorbim de certitudinea stapinirii informatiei daca si care anume dintre ele se fabrica ori nu in Romania.

Daca tinem seama de politicienii locali si imaginea lor, merita sa

le-o amintim si sa meditam putin la a celor care au adus societatea "Drumuri si Poduri" in stare de colaps prin ample si consistente campanii de bataie de joc, parca in dusmanie fata de banii publici.

In genul leasing-ului pentru un AUDI de 65000 de euro (trimis, ca-n bancurile cu prosti, sa care un plic "cu documente de afaceri" prin Italia si Austria) sau a scoaterii banilor pentru salarii si plata darilor catre bugetul statului prin falsuri grosolane din conturile societatii din Trezorerie.

Dar si a celor din vajnica coalitie "liberalo-democrato-conservatoare" care functioneaza numai prin hirtiile proprii. Tot pe acolo, pe la putere si isi impart din greu posturi dar n-au catadicsit nici sa se intilneasca de doua luni. Desi toata lumea ii poate "admira" cum isi dau singuri cu stingul in dreptul,votind insa la greu, prin Consiliul Judetean, exact cum le dicteaza interesele si poftele Oprisanului. Neavind in plus nici o jena sa vrea "la placinte" cind isi numara de zor posturile de directori, "repartizate conform protocolului", si nu le ies..


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.