Opinii

Alti artisti, aceeasi piesa

Corneliu Condurache
11 feb 2008 798 vizualizări
La ultima conferinta de presa a Partidului Democrat-Liberal sucursala Vrancea, liderul Jan Vraciu a aparut flancat de 6 primari inregimentati in formatiunea sa politica pentru a risipi zvonurile privind migratia masiva a respectivilor edili spre alte zari, des vehiculate prin diverse medii locale in ultima vreme.

Tot cu aceasta ocazie, aceiasi gospodari sustinuti de sefii lor politici de la Focsani au prezentat metodele de impartire a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale, pe cele destinate repararii ori intretinerii drumurilor sau pentru alte investitii dependente de contributia Consiliului Judetean.

Cazul evocat de primarul de la Timboiesti care se arata nedumerit cum de comuna sa cu 3.600 locuitori si 1.600 de gospodarii a primit la ultima rectificare bugetara 330.000 lei, fata de cea a vecinului sau PSD-ist de la Obrejita pe care baronul de la CJ a cadorisit-o cu 1.000.000 lei, in conditiile in care aceasta din urma are 1.500 de suflete si 900 de gospodarii, este sugestiv in privinta metodelor de repartizare a banilor practicate pe la institutia cu pricina.Dar si a justificarilor cu argumente logice ce se folosesc la derularea unor astfel de exercitii. La fel, pentru modul in care la refacerea Drumului Judetean 205 a fost ocolita comuna Cotesti nu poate fi invocata decit conceptia primitiva a unui satrap local, lasat cu bani publici in virful pixului, de tirguri politice urit mirositoare pe care sint condamnati sa le suporte nemeritat pe pielea lor, iata, defel putini vrinceni.

Despre situatia adusa in discutie de catre primarii PD-L-isti, n-ar trebui omis insa un amanunt. La inceputul anului 2007, intr-o sedinta a Consiliului Judetean, cu ocazia unei dispute asemanatoare celei invocate de democrat-liberali vineri, pixul aceluiasi baron impartea, dupa criterii foarte asemanatoare celor expuse in ultima conferinta de presa a PD-L Vrancea, 8,19 miliarde numai primarilor PSD-isti si PD-isti. Liderii revoltati acum in sediul din Bulevardul Independentei din Focsani se faceau, insa, ca ploua fata de omiterea primarilor liberali de la respectiva impartire la fel de discutabila ca si cea de la inceputul lui 2008 si o aprobau fara sa cricneasca. Pe atunci, insa, Oprisan se afla in gratiile liderilor care zilele acestea il critica si-n in disputa cu liberalii ce-i sint astazi aliati. De altfel, asta s-a si intimplat pina acum periodic din 2005 incoace: in timp ce obiceiurile baronesti de impartire a banilor prin Consiliul Judetean s-au pastrat neclintite in subiectivitatea lor, cei care le-au incurajat si-au modificat pozitionarea in functie de interesele proprii de partid aruncindu-si insa vorbe de ocara unii altora. "Daca modul de a face politica al controversatului lider al PSD Vrancea era previzibil, ni se pare de neacceptat pozitia senatorului Jean Vraciu, de colaborare cu Marian Oprisan, inselind astfel increderea electoratului", spunea suparat la inceputul lui 2007 Nini Sapunaru cind primarii liberali erau sariti de la impartirea banilor dar democratii beneficiau de marinimia baronului.

"Stiu ca Valerica Zamfirescu, impreuna cu Nini Sapunaru s-au intilnit cu Marian Oprisan si si-au impartit primariile pentru viitoarele alegeri", afirma pe 7 februarie 2008 primarul PD de Timboiesti Maricel Alexandrescu cind democrat-liberalii sint suntati dar liberalii primesc ceva firmiturici prin bunavointa nu tocmai atit de dezinteresata pe cit ar vrea sa para a aceluiasi pix de baron.

Cum s-ar spune, alti artisti aceeasi piesa.

P.S. La preluarea guvernarii de la inceputul lui 2005, PNL si PD afirmau fara echivoc ca vor gindi si legifera cu totul alte metode decit cele ce aduc la pixul si bunul plac al baronilor locali impartirea fondurilor publice ale comunitatilor. Mai ales ca intre Consiliul Judetean si Consiliile Locale din comune, orase si municipii nici Constitutia Romaniei si nici vreo alta lege in vigoare nu prevad raporturi de subordonare. Ce a iesit din amintita promisiune si cine a iesit invingator din confruntarea dintre hachitele baronilor si interesele comunitatilor, puteti constata, in Vrancea anilor 2007 si 2008, fiecare dintre dumneavoastra.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.