Opinii

Peisaj cu Restauratie, CNSAS si pietari la Fantana Parazitilor

Florin Budescu
7 feb 2008 922 vizualizări
Duminica, in urma ispravii facute de Curtea Constitutionala a Restauratiei, am asistat la un nou miting rasuflat al unui mixtum-compozitum de fosti participanti la manifestatia din 1990, din Piata Universitatii, diversionisti, nebuni ciudati, cu punguta de protectie la gura, ca la epidemia de gripa aviara, lideri ai societatii civile, lideri ai asa-zisei societati civile, copii de 20 de ani pusi pe distractie si batrani manifestand cu pancarte graind despre nedreptatile Legii 112.

Afara era un soare superb si inutil, pe care nu-l vedea nimeni, evident, pentru care motiv am facut poze, iar una am postat-o aici. In ea nu am putut sa cuprind toate categoriile de insi despre care am vorbit mai sus. Ideea este ca nu am reusit sa prind o poza, in care sa-l surprind schingiuind din cantecele Pietei Universitatii pe vaietatorul cu chitara, muzicuta si ochelari de soare.


Ceea ce cred ca este important este ca am vazut inca o manifestatie inutila ("Jos comunismul!", "Jos securistii!", "Mai bine golan, decat activist!" etc.), in loc sa aud la televizor ca, peste vreo doua saptamani, niste oameni cu scaun la cap au pus la cale un plan coerent, bine fundamentat legal, cu functia de "think big" bine fixata in actiunea prefigurata, pragmatici, care vorbesc putin sau deloc si actioneaza concertat, in punctele slabe ale sistemului.


Un sistem oligarho-mafioto-securist, in care inotam toti, cautand sa supravietuim, spunand jumatati de adevaruri si facandu-ne ca suntem revoltati. Adevarul este ca acum suntem toti la fel, indiferent cat de ticalosi sau angelici suntem. Asanarea morala a societatii romanesti? Haida-de, ce-o fi aia? Ne trece prin cap sa facem un referendum pentru ceva care urca putin mai sus de buricul sub care salasluieste centrul foamei? Ne! - cum spun sarbii.


Sa ne amintim despre zilele acestea ca despre unele dintre cele mai negre pentru democratie si libertate in Romania, pentru ca in acest ritm peste cativa ani exista posibilitatea sa ne referim la ele ca la parfumul subtil al democratiei, pe langa ce va fi urmand. In astfel de momente, nu vad in viitor decat un hau negru de impostura si grosolanie, peste care troneaza indivizi docti, cu fete patibulare, dand sentinte pe la televizor, apoi plecand spre vilele lor mistoace fericiti si stropindu-te linistiti din masini bengoase.


Quisque sous patimur manes.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.