Opinii

Curioasa unanimitate din CJ si cele doua posibilitati

Corneliu Condurache
6 feb 2008 796 vizualizări
Sedinta de luni a Consiliului Judetean Vrancea a ilustrat perfect starea actuala a politicienilor si a formatiunilor pe care ei le reprezinta in parlamentul vrincean.

Desi pe ordinea de zi au fost 27 de puncte, iar ultimul punct "diverse", a avut in continut 11 rapoarte de activitate - printre care si cel al lui Marian Oprisan pe 2007- si un "Plan stategic", de 26 de ori a putut fi auzit urmatorul monolog:

"- Doamnelor si domnilor consilieri, daca sint observatii pe marginea acestui proiect? Inteleg ca nu sint. Supun spre aprobare plenului CJ proiectul prezentat. Cine este pentru? Daca este cineva impotriva? Daca se abtine cineva?

- Doamnelor si domnilor consilieri, proiectul a fost aprobat in unanimitate de voturi, fapt pentru care va multumesc".

O singura data s-a manifestat o timida si anemica abtinere, desi in discutie era sesizarea unei incompatibilitati in incheierea unui contract de management.

Pai daca-n forul ce-ar trebui sa fie expresia democratiei vrincene, atunci cind a fost supus dezbaterii raportul de activitate pe anul trecut al lui Marian Oprisan, adversarii sai politici n-au fost in stare sa rosteasca macar o propozitie si aceeasi atitudine s-a manifestat atunci cind au fost supuse la vot cheltuirea unor sume importante din buzunarele vrincenilor pe proiecte fantasmagorice sau iluzorii, nu-s decit doua posibilitati: Liderii locali ai Partidului Social Democrat, Partidului Democrat-Liberal, Partidului National Liberal si Partidului Conservator s-au inteles sa experimenteze revenirea la partidul unic si "iubitul conducator"; sau candidatul comun la apropiatele alegeri locale ale formatiunilor politice susmentionate pentru toate posturile in disputa, va fi cel mai probabil, Marian Oprisan, restul pretendentilor ce vor fi prezentati formal fiind diversiuni sau praf aruncat in ochii electoratului vrincean!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.