Opinii

Scoala vrinceana intre problemele proprii si dezideratele lui Bostan

Corneliu Condurache
1 feb 2008 919 vizualizări
Intr-o scrisoare adresata actualului ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, directorul Scolii Ion Basgan aduce in discutie o problema ce-ar trebui analizata cu obiectivitatea si discernamintul cuvenit.

Este vorba despre necesitatea evaluarii externe a elevilor din clasa a VIII-a, promotia 2008, organizata in licee, astfel incit sa fie asigurata corectitudinea repartizarii in invatamintul liceal. Tiberiu Dima, profesor de matematica la baza, propune totodata ca rezultatele de la tezele cu subiect unic, din sem. I al actualului an scolar, sa conteze numai ca note la teza semestriala. El isi motiveaza demersul prin constatarea unei realitati greu de combatut: existenta tentatiei naturale a profesorilor de a-si "ajuta" elevii, indeosebi la scolile unde nivelul este slab. Pornirea mentionata este explicata de directorul focsanean prin perpetuarea tendintei unitatilor de invatamint din perioada anterioara anului 1989 de a-si "cosmetiza" rezultatele, pentru a fi evidentiate in fata colectivului la diversele analize si inspectii. Orice coafare in acest fel a realitatii poate fi cu legitima banuiala considerata ca a stat la baza unei ierarhizari incorecte, lucru nu doar profund nedrept, dar si cu posibile consecinte incalculabile, dificil de reparat vreodata.

Surprinzator este, insa, faptul ca la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea o astfel de analiza serioasa si complexa nu pare a fi stirnit interesul. Sint semne ca pe aici prioritar continua sa ramina dezideratul cu adinci radacini social-politice al lui Iordache Bostan: "Cum sa-l barberim mai repede pe Banel Barbieru"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.