Opinii

Despre ce-o fi vorba oare cu interpelarile?

Corneliu Condurache
10 mai 2005 713 vizualizări
La sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Vrancea, de saptamina trecuta, o actiune a celor din PNL-PD a ramas oarecum in umbra.

La sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Vrancea, de saptamina trecuta, o actiune a celor din PNL-PD a ramas oarecum in umbra. Nu stiu daca intentia celor ce-au intiat-o a fost sau nu sa o exploateze mediatic in vreun fel, dar spre surprinderea multora, n-au facut-o aproape de loc.

Este vorba de doua "interpelari" adresate "presedintelui Consiliului Judetean".

Fata de perioadele anterioare, cind baronul putea, conform regulamentelor interne pe care si le trecea fara probleme prin parlamentul local, sa-i dea efectiv afara pe conslierii judeteni care-l suparau sau deranjau cind vroiau muschii lui (pina la asezatul in genunchi, cu miinile sus, nemafiind decit un pas), sa recunoastem ca progresele celor ce au "prins la curaj" si iata, dau semne ca vor sa se opuna cumva satrapului judetului-feuda, sint mai mult decit evidente.

Chiar daca lucrurile se petrec la aproape sase luni de cind guvernul lor se afla la putere, sa dam inca o data credit vechii zicale romanesti care spune ca "mai bine mai tirziu...! "

Despre continutul celor doua interpelari, practic un fel de motiuni ale celor doua forte politice care compun "Alianta D.A", ele aduc in discutie pretinse grave incalcari ale legislatiei in vigoare de catre "seful judetului" in doua cazuri. Cel al achizitionarii, discutabile, de catre Consiliul Judetean a hotelului Caprioara din Cringul Petresti, despre care "Ziarul de Vrancea" a scris pe larg in citeva rinduri si al utilizarii si repartizarii celor doua masini ale susamintitei institutii, Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica.

Continutul demersurilor pare, cel putin la prima vedere, suficient de argumentat si documentat, dar problema e alta.

Surprinzator, dupa cum apare oglindita in continutul lor, finalitatea celor doua documente s-ar rezuma la a-i cere lui Oprisan sa se sanctioneze singur si sa se mai si dea afara din ATOP !

Nu pare un astfel de demers redus doar la cele scrise ori cerute acolo nu numai desprins de realitate dar si cam gratuit ?

In conferinta de presa saptaminala a Aliantei -daca mai putem spune ca aceasta mai este functionala in Vrancea altfel decit pe hirtie -nu s-au facut referiri speciale la cele doua intrepelari desi acest lucru se impunea mai mult ca niciodata.

Nici vorba de vreo referire ca informatiile cuprinse in ele ar putea lua, prin demesurile conducerilor celor doua partide, calea organismelor abilitate sa le analizeze mai in profunzime sau sa completeze cercetari aflate in curs .

De genul Parchetului National Anticoruptie, Curtii de Conturi, sau unui anume corp de control.

Despre ce-o fi vorba oare?

Necunoastere, necoordonare, suficienta, frica, sau mimarea unui comod,lipsit de complicatii joc de gleze?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.