Opinii

Semnificatia pupaturilor lui Basescu

Corneliu Condurache
28 ian 2008 779 vizualizări
Nici una din conferintele de presa ale filialelor partidelor politice din Vrancea, desfasurate la sfirsitul saptaminii trecute, n-a abordat un subiect care ar fi meritat mai multa atentie. Interpretari posibile ale pupaturilor lui Basescu

Atit liberalii lui Nini Sapunaru, cit si democrat-liberalii lui Jean Vraciu si Corneliu Momanu au preferat sa-si adreseze replici taioase unii altora, pe tema huiduielilor din Piata Unirii, ignorind total gesturile actualului sef al statului cu ocazia ultimei sale descinderi in Vrancea.

Sigur, s-ar putea merge pe varianta conform careia, de Ziua Micii Uniri serbata anul acesta la Focsani, Traian Basescu a vrut sa apara, in ciuda tuturor criticilor ce i se aduc, drept presedintele tuturor romanilor care nu are de ce se feri sa se imbratiseze si sa se pupe cordial cu autoritatile locale, reprezentate de Marian Oprisan, Mircea Dragos si Decebal Bacinschi. O alta interpretare, insa, ar putea fi aceea ca in timp ce Basescu ii combate aprig pe Iliescu, Nastase si Tariceanu, considerindu-i nu o data nocivi si contraproductivi pentru etapa prezenta sau viitoare ce o parcurge viata politica a tarii, vine la Focsani si se pupa, precum in piesele de teatru ale lui Caragiale, cu ale lor creatii politice.

Modul in care vor fi interpretate gesturile susmentionate ale presedintelui Romaniei de catre alegatori, dar mai ales cum se va incerca sa fie ele folosite atit in campaniile electorale ce urmeaza, cit si-n rezolvarea favorabila lor a unora dintre problemele pe care le mai au prin justitie, cum se stie, unii dintre protagonistii pupaturilor lui Basescu de 24 Ianuarie 2008 la Focsani, ramine pur si simplu de vazut.


P.S. Pupaturile efectuate de Basescu la mijlocul saptaminii trecute la Focsani ar putea atirna precum plumbul turnat in picioarele fotbalistilor de catre un autogol decisiv, pentru pedelistii vrinceni, in bataliile electorale pe care acestia le vor da inevitabil in perioada urmatoare. Si asa, respectivii politicieni nu pareau prea animati de dorinta de a se lupta prea aprig si fara menajamente cu alde Oprisan pe aceste plaiuri. Pupaturile Basescu-baronul de Vrancea nu-i exclus sa-i bulverseze intr-o considerabila masura si nu tocmai in avantajul electoral al actualului locatar de la Palatului Cotroceni.

Dar si asta ramine desigur de constatat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.