Opinii

Traitul bine prin reprezentanti

Corneliu Condurache
23 ian 2008 652 vizualizări
Am aflat zilele acestea, dintr-o conferinta de presa a subprefectului Oprea, ca nici acum, la aproape trei ani de la inundatiile din 2005, in Vrancea nu s-a reusit in totalitate refacerea ori construirea de la zero a caselor vrincenilor ramasi atunci pe drumuri.

Situatia este in buna masura valabila si pentru locuintele afectate de inundatiile din septembrie anul trecut. Motivele invocate de cel care a ocupat, o buna parte din timpul respectiv, postul de reprezentant al Guvernului in judet s-au referit in special la lipsa de interes a unor primari, justificata mai ales prin faptul ca nici la acesta ora citiva dintre pomenitiii edili n-au cadaticsit sa se prezinte pentru a ridica materialele de constructii repartizate de executivul tarii in scopul enuntat. Desigur, nu-i defel exclus ca Oprea sa aiba dreptate intr-o proportie insemnata. Realitatea ce arata fara dubii ca primariii de la Boghesti, Corbita sau Tanasoaia nu s-au sinchisit de propriii votanti si-ar putea primi decontul peste numai citeva luni, cu prilejul scrutinului pentru locale.

Ramine la fel suprinzator cum nici una din fortele politice locale n-au pomenit pina acum, cu vreo ocazie, despre totala lipsa de implicare a Consiliului Judetean Vrancea, si el parte in conventia ce prevedea ridicarea amintitelor materiale de constructii in timp optim, conform celor afirmate de subprefect. Si despre Prefectura insa, amanuntul care evidentiaza ca se asteapta doar conferintele de presa, precum cea de luni, pentru smiorcaieli si aratat cu degetul spre altii, spune multe. Si arata inca o data ca-n Vrancea doar vilele parlamentarilor si ale sefilor de institutii publice se inalta cu o viteza ametitoare, fara probleme deosebite, pentru fraierii de rind sinistrati gasindu-se doar scuze.

Este evident: traitul bine prin reprezentanti este inca la mare moda.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.