Opinii

Traiul prin reprezentanti

Corneliu Condurache
9 mai 2005 678 vizualizări
Una din stirile de presa in top ale sfirsitului saptaminii trecute a fost cea a declaratiilor de avere ale ministrilor guvernului Tariceanu.

Una din stirile de presa in top ale sfirsitului saptaminii trecute a fost cea a declaratiilor de avere ale ministrilor guvernului Tariceanu.

Mai multe subiecte, aparute in cotidianele centrale de

simbata-duminica, au intors respectivele destainuiri facute conform legii, ale demnitarilor amintiti, pe toate fetele.

Am putea spune ca presa a mai facut o data dovada foarte concreta a tratamentului adecvat al unei teme, in strinsa legatura cu interesul pentru subiect al opiniei publice.

Nici nu este greu de banuit ca nu putini vor fi cei curiosi sa masoare si sa compare. Cam cit s-au imbogatit in citeva luni politicienii, cei ale caror discursuri erau pline ochi de grija si mila fata de pensionari si gravele inechitati la care sint ei supusi, de aprovizionarea anapoda si insuficienta cu medicamente sau de situatia dezastruoasa din spitale. Ca sa ne amintim si sa readucem in discutie doar citeva din temele in mare voga in zilele alea cind pe primul plan era strategia de atragere de voturi ori lamurire a unui numar cit mai mare de alegatori.

Concluzia, daca ne-am propune sa tragem una, ar putea fi foarte probabil cu gust nu tocmai placut, in rindul multor din cei carora si asa, precum ati citit mai sus dar si prin altfel de mestesugite vorbe si metode li s-a cerut insistent, acum citeva luni,"Votati-ne pe noi ! "

Atunci, curtati si rasfatati precum fetele bune de maritat avind o droaie de pretendeti la "cerutul miinii", acum ajunsi iaca doar fosti alegatori. Ramasi numai cu privilegiul de fi comentatori si aprigi injuratori ai celor de care s-au lasat, induplecati unii, pacaliti altii si

le-au dat puterea...

Revenind la ce ar putea, de exemplu, spune raspicat dupa ce au citit si vazut zilele astea referitor la subiectul averii demnitarilor guvernului Tariceanu unii membri ai comunitatii in care traim, n-ar fi exclusa vreo revelatie precum aceasta:

>

In doar patru luni de mandat!

Prin urmare, semnele hotarite si preocuparile prioritare de sporire ale confortului personal - vizibile prin schimbarea rapida a masinilor personale si achizitionarea unora ultimul tip, ori a recreeriilor lungi si dese impreuna cu familiile prin statiunile turistice ale patriei - sesizabile la parlamentarii vrinceni ai puterii, despre care "Ziarul de Vrancea" a mai scris, par a fi manifestari ale unei adevarate epidemii.

In care, sloganul cistigator in alegeri "sa traiti bine!" se observa ca a fost, de fapt, experimentat corespunzator prima data pe guvernanti. Pentru ca nu cumva, avind efecte secundare necunoscute sau poate periculoase, sa le faca rau, Doamne fereste, alegatorilor.

Care chiar de par in realitate cuprinsi de lehamite si deznadejde ca muritori de rind ce sint, pot fi mindri si linistiti.

Ca din nou s-au gasit repede si au si trecut la fapte reprezentantii lor!

I-au vazut, s-au lamurit, iar de acum pot si trebuie sa nu mai fie ingrijorati.

Acestia, nu-i nici un dubiu, traiesc bine!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.