Opinii

Asteptatele deconturi

Corneliu Condurache
18 ian 2008 835 vizualizări
Asa cum puteti afla din editia curenta a cotidianului nostru, Tribunalul a respins ieri actiunea Institutiei Prefectului, prin care aceasta ceruse anularea Hotaririi 111 din 30.10.2006 a Consiliului Judetean.

Prin hotarirea amintita, sapte consilieri judeteni liberali (Eduard Lambrino, Mihail Copaci, Romeo Seciu, Costache Lupu, Anisoara Aioanei, Paul Emil Ciubotaru, Nicolae Latcan) si unul PNG-CD (Marin Stoica) au fost indepartati din legislativul vrincean pe motiv ca ar fi lipsit la trei sedinte consecutive ale forului, in actiunea din toamna anului 2006, cind s-a incercat schimbarea din scaunul de presedinte al CJ a lui Marian Oprisan. Decizia de ieri a Tribunalului Vrancea nu este una definitiva, putind fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Galati; si nu este exclus sa se mizeze de fapt pe logica potrivit careia pina cind se va ajunge la ultima cale de atac a acestei actiuni judecatoresti declansate, sa se termine mandatul prevazut in Constitutia Romaniei pentru consilierii, a caror indepartare din CJ se doreste.Chiar in aceste conditii merita subliniata atitudinea, cel putin suspecta, a celor ce ar fi trebuit sa asigure apararea celor opt alesi si, de ce nu, a prestigiului Institutiei Prefectului. Astfel, in timp ce Consiliul Judetean si-a sustinut punctul de vedere printr-un avocat platit si destul de bine cotat pe plan local, alesii pe care Oprisan vrea sa-i matraseasca din parlamentul vrincean au fost reprezentati de aceiasi vesnici perdanti - cu scuzele de rigoare, daca se simt jigniti, dar acesta-i adevarul! - in actiuni in justitie: juristii Prefecturii. Din informatile noastre, de atita consideratie au dat dovada cei care au reprezentat ca aparatori Prefectura si pe cei 8 alesi PNL, respectiv PNG-CD, incit s-au rinduit la diversele termene ale actiunii judecatoresti despre care-i vorba! Orice comentarii sint, bineinteles, de prisos in asemenea conditii. N-ar trebui insa omis ca indolenta, naivitatea sau prostia se platesc, totusi, pina si in politica.


P.S. Prefectul Dragos Mircea nu pare a fi invatat nimic din esecurile inregistrate in justitie de predecesorul sau in post, Ion Oprea, care folosea metode similare de asigurare a apararii in diversele actiuni judecatoresti unde Prefectura era parte.

Apropo! In procesul prin care actualul reprezentant al Guvernului Romaniei a fost la rindul sau tirit in justitie de catre acelasi baron de Vrancea pentru un pretins abuz in functie o fi fost, oare, aparat tot de juristii Prefecturii?!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.