Opinii

Concordia cheltuirii banilor publici

Corneliu Condurache
16 ian 2008 726 vizualizări
2008 fiind an de campanie electorala, ne-am fi asteptat ca o data cu debutul lui, fortele politice autohtone sa se urmareasca pas cu pas si sa combata intre ele pe orice tema oferita de realitatile zilnice din judet.

Daca in problema dezapezirii municipiului Focsani, celelalte partide in afara Partidului Social Democrat, - caruia ii apartine, se stie, Decebal Bacinschi - au preferat sa-l lase pe Oprisan sa fructifice oportunitatea de a-l ataca pe edilul municipiului resedinta de judet pentru inactivitate in domeniul caracteristic iernii, somnolenta si dulcea hibernare a politicienilor vrinceni s-a dovedit mai apoi a fi de mare actualitate si generala, am putea spune. Astfel, asa cum ati aflat din editia de ieri a cotidianului nostru, la sedinta de luni a legislativului vrincean unul din punctele de pe ordinea de zi s-a referit la indatorarea judetului cu suma de aproape 26 de milioane de euro pe o perioada de 20 de ani. Acesti bani ar urma sa fie destinati infiintarii unui Centru Cultural in cladirea fostului Bancorex, consolidarii si restaurarii Palatului Administrativ, - fosta Prefectura Vrancea - dar si pentru modernizarea drumului judetean DJ 205 D, intre Valea Sarii-Naruja "" Paltin "" Nereju - Bradacesti. In ciuda antecedentelor stiute si nu tocmai linistitoare in cheltuirea banilor publici la Consiliul Judetean Vrancea din ultimii ani, a faptului ca inca se afla pe rolul justitiei (chiar daca cu perspectiva de a fi ingropat la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani in perioada ce urmeaza) un consistent dosar penal instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie, in care-i inculpat chiar seful institutiei, ce sa vezi?! Consilierii judeteni, fie ei liberali, democrat-liberali sau conservatori, nu numai ca au votat in unanimitate amintitul proiect de hotarire, dar nu au cerut nici macar vreo minima lamurire despre cheltuirea atator milioane de euro. Explicatia cea mai probabila: fiecare din partidele mentionate are firmele sale protejate care conlucreaza fructuos in diferite domenii din Vrancea in cheltuirea "recipoc-avantajoasa" a banilor publici. Si atunci, ce rost are sa se deranjeze intre ei sefii politici de pe aceste meleaguri?! Corb la corb nu-si scoate ochii!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.