Opinii

Explicatii posibile ale supararii lui Sapunaru

Corneliu Condurache
14 ian 2008 866 vizualizări
Faptul ca un politician, despre care nu-i greu de demonstrat ca este de o vreme sub imperiul simptomelor caracteristice betiei puterii, s-a suparat pe presa, in particular in cazul de fata pe "Ziarul de Vrancea", nu reprezinta nimic deosebit.

Din contra, a devenit aproape o obisnuinta in ultimii ani prin Romania. De data aceasta, asa cum ati putut citi in editia de simbata-duminica a cotidianului nostru, cel deranjat de continutul unor articole a fost deputatul liberal Nini Sapunaru, care a considerat ca a venit si pentru el momentul sa ne atace.

N-ar trebui omis motivul supararii sefului liberalilor vrinceni. O intrebare prin care reprezentantul Ziarului de Vrancea i-a cerut o reactie in cadrul conferintei de presa de vineri a Partidului National Liberal - absenta cu desavirsire din partea liderului liberal pina la acea data - la actiunea "orarul si calendarul" a lui Oprisan.

Dar mai ales insistenta cu care noi am urmarit pozitionarea in actiuni si atitudini politice a lui Sapunaru fata de Oprisan dupa intelegerea pe care cei doi au stabilit-o "in interesul vrincenilor" la sfirsitul anului trecut in biroul lui Bogdan Olteanu, cu ocazia impartirii bugetului pe 2008. "Paharul s-a umplut" dupa ce seful liberalilor vrinceni a citit - conform tuturor indiciilor lasati sa-i scape in iesirea nervoasa de vineri - chiar la aceasta rubrica, cum eu mi-am exprimat intr-un "Punct de vedere" surprinderea fata de felul in care el s-a ascuns dupa copac vis a vis de aparitia chipului lui Oprisan pe orarele si calendarele tiparite din banii Consiliului Judetean, preferind sa-i trimita la atac "pe cai de lemn" pe Iordache Bostan si prefectul Dragos Mircea.

Prin urmare, o astfel de opinie si o intrebare adresata in cadrul unei conferinte de presa au constituit motivele "analizelor pe text" demarate cu minie la ultima intilnire cu jurnalistii din presa locala dei Sapunaru si a acuzatiilor ca-i "oficina a Partidului Democrat" lansate de catre acelasi politician la adresa Ziarului de Vrancea.

Pe linga obsesia "cine nu-i cu noi e impotriva noastra" grefata pe stiuta dusmanie bolnavicioasa PNL-PD mai este vorba, cum se observa din ce in ce mai lesne, si despre niste conceptii referitoare la presa si la relatiile cu jurnalistii ale liderului liberal vrincean nu mult deosebite de cele ale satrapului local de pe aceste plaiuri.

Daca intre concordia tot mai vizibila dintre Oprisan si Sapunaru pe de o parte si atitudinea acestuia fata de "Ziarul de Vrancea" din ultimul timp pe de alta exista vreo legatura, ramine sa apreciati fiecare dintre dumneavoastra. Acum sau in perioada urmatoare.


P.S. O mostra despre cum i-ar conveni afectatului, si proaspat mult prea sensibilului la criticile jurnalistilor, lider local PNL, sa apara in presa in general, si in Ziarul de Vrancea in particular - pe care probabil ca n-ar mai fi suparat in aceste conditii - a fost ilustrata cel mai sugestiv in modul cum a fost masluita prin vot" intrebarea zilei" pe site-ul ce gazduieste editia on-line a cotidianului nostru simbata-duminica 12-13 Ianuarie 2008.

Dupa curioasa exprimare a unui numar de vreo trei ori mai mare de votanti decit in mod obisnuit, ar rezulta ca la intrebarea "Il copiaza Nini Sapunaru pe Marian Oprisan in actiunile politice?" 55% de cititori considera ca "Nu" si 45% ca "Da"!.

Iata cum comenta ieri pe forum-ul editiei electronice a Ziarului de Vrancea" o astfel de "realitate" imaginata de sustinatorii anonimi (greu de crezut ca nemobilizati de sfatuitorii politicianului) ai lui Sapunaru:

"Curios! Oare cititorii acestui ziar ... impatimiti impotriva ... PSD-ului il apara acum pe Sapunaru cind ii tine isonul lui Oprisan? Ma indoiesc! Mai lasati minciunile alea din dreapta sus!" (locul unde sunt postate pe site-ul "Ziarul de Vrancea" intrebarea zilei si respectiv procentele repondentilor).

O dovada foarte concreta a metodelor ce s-au utilizat pentru obtinerea unor astfel de rezultate "coafate" puteti admira in pagina 32 a editiei noastre de astazi.

Nu-i dificil de imaginat ca daca noi, cei de la "Ziarul de Vrancea", am fi "deschisi" si "am pune botul" la astfel de manipulari si initiative dragi lui Sapunaru (care arata ce pret pun astfel de personaje odata ajuse la putere pe inteligenta si discernamintul alegatorilor in realitate),dar si la altele similare si-am mai inchide ochii la colaborarile sale "in interesul vrincenilor" similare celor in derulare cu Oprisan si Victor Roman, n-am mai fi, desigur, catalogati "oficina Partidului Democrat" si nici "rautaciosi".




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.