Opinii

Orarul si calendarul de cadorisit scolarul

Corneliu Condurache
10 ian 2008 725 vizualizări
Ca Marian Oprisan insista cu o perseverenta greu de ignorat, in anul de gratie 2008, in a impune Vrancei un model de cult al personalitatii demn de Coreea de Nord, Cuba sau Belarus nu mai este de mult de mirare pe aceste meleaguri.

Ultima isprava de a-si pune, in stilul marilor satrapi ai lumii, poza pe calendare si orare tiparite din bani publici, pe care le-a impartit elevilor adusi in acest scop la Focsani, ilustreaza cum nu se poate mai fidel conceptiile si limitele de gindire social-politica ale personajului despre care-i vorba. Tragi-comicul situatiei consta insa in amanuntul ca in materializarea curiosului impuls de a-si multiplica si imparti sub formele aratate chipul elevilor vrinceni este invocat premiul de "cea mai prietenoasa regiune europeana pentru tineri", obtinut cel mai probabil de judetul nostru printr-o coafare a realitatilor de pe aceste meleaguri, demne de intrecerile ce se derulau nu demult sub genericul "Cintarea Romaniei". Este de altfel foarte posibil ca deloc putini dintre oficialii de prin Comitetul Regiunilor (organizatori ai mentionatului concurs) sau alti contribuabili europeni sa nu fie prea incintati de utilizarea ideilor lor generoase in scopurile satisfacerii sinistrelor hatiruri si accese de paranoia ale baronilor din Romania.

Surprinzator mai este si altceva; iar acest lucru explica in buna parte comportamentul etalat nestingherit in continuare de Oprisan. Afacerea "calendarul si orarul - cadouri la tot scolarul" n-a fost sesizata de vreun politician local sau sef de institutie publica ci, iata, inca o data, doar de presa. Explicatia e simpla: de multe ori, cei care ar trebui sa-i urmareasca si critice abuzurile, derapajele, fie ca sint din PD-L, PNL, PRM, PNG sau PC, se straduiesc din rasputeri in activitatile lor sa-l copie, fiecare dupa pricepere si posibilitati, pe "seful de judet".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.