Opinii

Riscuri asumate.

Corneliu Condurache
6 mai 2005 644 vizualizări
Asa cum se stie de ceva vreme, reforma justitiei constituie una dintre asa numitele clauze de salvgardare pentru admitrea tarii nostre in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.

Asa cum se stie de ceva vreme, reforma justitiei constituie una dintre asa numitele clauze de salvgardare pentru admitrea tarii nostre in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.

Despre framintarile din justitia romana, care sint la ordinea zilei chiar in aceasta perioada, ati putut citi numeroase stiri si opinii in ultimele editii ale "Ziarului de Vrancea "

Faptul ca acestea oglindesc numeroasele si complexele increngaturi de interese si putere, nu intotdeuna minate de respectarea principiilor democratice si ale respectarii legii, este mai mult decit evident.

Ieri, pornind de la o stire al carui interes jurnalistic ne-a fost trezit de posibila implicare in cauza a sotului directoarei economice de la Consiliul Judetean - aflat din informatiile noastre "sub lupa" mai multor institutii abilitate in privinta demararii unor cercetari -, in paginile cotidianului nostru a fost redat un dialog neaos intre un redactor si un fost conoscut judecator.

Multi dintre cititorii nostri au ramas, probabil, interzisi pentru ca rar te poti intilni cu asa ceva.

Limbaj si comportament pe care, cei ce au citit articolul, il pot aprecia si carateriza exact asa cum considera de cuviinta.

Cu amendamentul ca astfel de oameni au avut pe mina decizii privind justitia din judet.

La el au apelat oameni de rind, semeni ai nostri, cu speranta ca li se va face dreptate .

Despre cum a putut-o realiza un om cu un astfel de comportament, ramine un mare semn de indoilala.

Si poate inca o explicatie suplimentara a starii si situatiei in care se gaseste Romania din punct de vedere al "capitolului justitie", al respectarii si aplicarii principiilor democratice in general.

Cit despre amenintarile, pe care din jena nu le mai

reproduc?

Sintem invatati cu ele si fac parte din riscurile pe care ni le asumam ca jurnalisti. Inclusiv in aceste zile ale "libertatii de exprimare" care in Vrancea a devenit o obisnuita sa se deruleze sub spectrul santajului si amenintarii ziaristilior de catre diversii vectori locali ai puterilor din stat.

N-o fi avut fostul judecator de la cine sa ia "exemple vii" in privinta amenintarii si limbajului de mahala utilizat in relatiile cu jurnalistii din presa locala?

Revenind, insa, acesta este costul pe care noi ni-l asumam.

Pemtru a arata, chiar cu aceste riscuri fata adevarata a celor care, platiti din bani publici, ar fi trebuit sa imparta dreptatea si sa asigure aplicarea corecta a legilor.

P.S. Nu-i pare nimanui curioasa aceasta brusca aparitie a unui dosar, precum cel pomenit?

Pe care, pe orice fata l-ai intorce, firele duc la unul din detinatorii unor secrete ce pot deveni mai mult decit costisitoare pentru baronul de Vrancea si mai multe dintre"realizarile" sale din acesti ani.

Si a carui brusca ivire pe firmament semna izbitor cu alea de acum vreo doi ani (utilizate tot ca "pisica aratata") a doctorilor Buza, Bercea si Lazarean, banuiti ca deranjau aproximativ aceeasi zona.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.