Opinii

Judecatoria Focsani si curioasele ei sentinte

Corneliu Condurache
7 ian 2008 1080 vizualizări
Asa cu puteti afla din editia de astazi a Ziarului de Vrancea,Curtea de Apel Galati s-a pronuntat in privinta recursului formulat de inculpatii Constantin Eftandopolos Mindrila - fostul secretar al Prefecturii Vrancea, post transformat ulterior in cel de-al doilea subprefect - si Florin Cioarec - soferul celui dintii -, acuzati de furtul mai multor conserve din Vama Focsani.

Faptele s-au petrecut, asadar, in timpul inundatiilor din iulie 2005, cind Mindrila era responsabil de ajutoarele guvernamentale, ori primite de la alte institutii, ce urmau sa fie donate sinistratilor vrinceni. CA Galati l-a gasit vinovat de furt pe Mindrila, confirmind decizia Tribunalului Vrancea, nu insa si sentinta Judecatoriei Focsani, instanta de fond care il achitase initial pe Mindrila si il condamnase pe soferul sau, Florin Cioarec.

Este poate momentul sa ne amintim ca Judecatoria Focsani, care a dat ilara sentinta sus-amintita, este exact aceeasi instanta care a pronuntat in toamna anului trecut curioasa si-n acelasi timp suspecta solutie a retrimiterii Dosarului Lotului Oprisan, cunoscut in presa locala drept "Dosarul Coruptiei", instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani pentru"¦ refacerea cercetarii! Nu ne ramine decit sa ne intrebam daca sentinte precum cele privind dosare in care sint implicate marimi ale judetului (cu evidente tendite de albire a celor care fac obiectul cauzelor cu pricina) au sau nu vreo legatura cu faptul ca instanta ce le emite este condusa vremelnic chiar de sotia unui subordonat al baronului de Vrancea, el insusi inculpat penal in Dosarul Coruptiei?!

Variantele de raspuns impreuna cu justificarile de rigoare ramin la aprecierea fiecaruia dintre dumneavoastra. Nu-i, insa, dificil de constatat, apropo de credibilitatea justitiei in rindul vrincenilor, ca Judecatoria Focsani isi cam da singura sentinta cu propriile sentinte!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.