Opinii

Pasul care nu trebuia facut

Corneliu Condurache
18 dec 2007 651 vizualizări
Au trecut citeva zile de cind conflictul de munca de la Incom Vranco - fosta Fabrica de Confectii Focsani - a fost adus in atentia opiniei publice de pe aceste meleaguri iar senzatia ca parca cineva (cel mai probabil iscusit pescuitor in ape tulburi), nu tocmai dezinteresat, incearca din rasputeri escaladarea lui cit mai spectaculoasa, devine din ce in ce mai greu de contrazis.

Ca sefii sindicatului Incom au cerut initial mariri salariale fata de contractul de anul trecut, apoi l-au acceptat pe cel vechi cu conditia sa-si pastreze celelalte sporuri, prime si bonurile de masa, e problema si dreptul lor sa o faca, nefiind deloc imposibil ca dreptatea sa fie de partea lor intr-o considerabila proportie.La fel si hotarirea de a intrerupe lucrul atit timp cit a fost materializata in interiorul societatii cu pricina reprezinta o chestiune interna a sindicalistilor si conducerii de acolo. Daca unii sau altii au gresit depasind limitele legislatiei in vigoare privind declansarea si gestionarea conflictelor de munca, n-are decit sa o lamureasca justitia ori "intelegerea amiabila a partilor".Ieri insa, timp de citeva ore, s-a ajuns la blocarea circulatiei pe o strada din municipiul resedinta de judet iar aceasta evolutie oricum ar fi analizata, nu poate fi apreciata decit ca un abuz de o gravitate extrema. Nici o lege din aceasta tara nu le permite unor cetateni care-si apara depturile sa le calce in picioare pe ale celorlalti din societate. Asta ar trebui sa o stie foarte bine inclusiv sefii centralelor sindicale de pe la Bucuresti care si-au adus brusc

aminte de lucratorii de la Confectia doar atunci cind nemultumirile respectivilor au dat inca o data in clocot. Si in orice caz, pasul de la conflictul sindical de munca la abuz impotriva focsanenilor este unul care ar fi fost bine sa fie cintarit cu luciditate si evitat. Cel putin de catre cei nefascinati de haos si anarhie in Vrancea anului 2007.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.