Opinii

Roluri ce fac inutile comentariile

Corneliu Condurache
14 dec 2007 710 vizualizări
Zilele astea s-a confirmat faptul ca magistratii sectiei Contencios Administrativ a Tribunalului Vrancea au respins actiunea Institutiei Prefectului din judet, prin care aceasta solicita anularea Hotaririi Consiliului Local Focsani, privind acordarea in folosinta gratuita catre Consiliul Judetean Vrancea a suprafetei de teren din Cringul Petresti pe care-i construit Hotelul Caprioara.

Motivul a fost cel al tardivitatii introducerii actiunii. Asa cum ati putut citi de mai multe ori in Ziarul de Vrancea, Hotarirea Consiliului Local Focsani in discutie, care a facut obiectul actiunii judecatoresti mentionate, este una avind puternice legaturi cu unul din capetele de acuzare ale lui Marian Oprisan din rechizitoriul "Dosarului Coruptiei" instrumentat de procurorii DNA. Daca solutia data de judecatorii Tribunalului Vrancea ramine definitiva cu atit mai mult se pune problema cine din Prefectura i-a facut jocurile baronului in asa fel incit actiunea de anulare a Hotaririi in Justitie sa fie introdusa dupa ce trece termenul prevazut de lege? Primii care ar trebui sa dea explicatii pentru un asemenea veritabil blat sint actualul subprefect Ion Oprea - pentru ca in perioada mandatului sau de prefect s-a petrecut jenanta amnezie -, dar si subprefectul Mioara Flenchea in subordinea careia se afla compartimentul juridic al institutiei ce reprezinta Guvernul Romaniei in judet. Intr-o conjunctura normala si o societate asezata pe principiile statului de drept, asemenea greseli nu ramin nesanctionate. Nu este insa cazul Vrancei in luna decembrie a anului 2007 care permite inca scenete de acest tip.

Reprezentantii executivului tarii, desi platiti din bani publici pentru cu totul altceva, au jucat inca o data cu succes rolul de Popa Prostu\', iar Oprisan pe cel al cistigatorului pe exceptii al procesului.

In afara intrebarii "Cind se va pune capat bataii de joc pe aceste meleaguri?", orice comentariu ramine aproape de prisos.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.