Opinii

Competitia tendintelor si problemele noului PD-L

Corneliu Condurache
10 dec 2007 678 vizualizări
La conferinta de presa de saptamina trecuta liderii locali ai Partidului Democrat au aparut suficient de multumiti de rezultatele pe care le-au obtinut pe 25 noiembrie la alegerile europarlamentare in Vrancea.

Conform logicii etalate de Jean Vraciu, Lica Panciu si Nicu Tanase in fata jurnalistilor prezenti vineri la sediul PD de pe Bulevardul Independentei din Focsani, acestia n-au ezitat sa precizeze ca ei -democratii - sint singurul partid din judet care a crescut semnifictiv si au un incontestabil trend ascendent fata de alegerile din 2000 si 2004. Si nu oricum, ci de la 4% in 2000 si respectiv 14% 2004 la aproape 26% in 2007.

Pe de alta parte, in aceeasi conferinta de presa democratii au anuntat suspendarea conducerilor tuturor organizatiilor din localitatile vrincene in care au obtinut sub media pe judet.

Nu-i foarte clar care dintre cele doua tendinte - cea triumfalista sau cea cu aparente ca-i realista - se va dovedi mai pronuntata in autoevaluarea pe care si-o fac pedistii viitori pedelisti de pe aceste plaiuri in aceste zile si cit de profunda si serioasa va fi operatiunea despre care-i vorba.

Pentru ce-a de a doua ar fi de facut observatia ca-i greu de crezut ca pentru procentele sub 26% sint vinovate numai organizatiile din teritoriu si nimeni din preajma lui Jean Vraciu.

Adevarata problema a acestor entitati de pedisti este insa de fapt aceea ca ele vor trebui sa fie aduse in timpul scurt care a mai ramas pina la alegerile locale in stadiu de a fi apte sa faca fata luptei cu cele ale pesedistilor sau liberalilor (multe conduse de primari avind aceeasi culoare politica) care au venit cu rezultate de 60,70 sau 80% in urma cu trei saptamini. Ori, ce nu s-a facut timp ce trei ani si jumatate s-ar putea dovedi nu tocmai usor de infaptuit acum, cu sase luni inainte, mai ales ca preconizata uniune cu peledistii lui Stolojan cel putin in Vrancea s-ar putea constata ca aduce exact aceleasi probleme in privinta organizatilor locale. In sensul ca ele nu prea exista si-n consecinta n-au cum sa functioneze, daramite sa se mai si bata cu cele conduse de Oprisan si Sapunaru. Cam astea par citeva dintre hibele reale inducind vizibile discufunctionalitati ce se impun a fi rezolvate cu maxima operativitate de partidele reunite ale lui Vraciu si Momanu. Vom vedea in curind cum si daca este posibil acest lucru cu noul PD-L Vrancea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.