Opinii

Avertismentul

Corneliu Condurache
4 dec 2007 724 vizualizări
Saptamina trecuta, la ultima intilnire cu presa, participantii autorizati ai organizatiei municipale Focsani a Partidului Democrat au anuntat sanctionarea presedintelui executiv, Mirela Bizna, cu retrogradarea din pozitia de lider de grup al alesilor PD din Consiliul Local Focsani

Pretextul a fost cel al votului "neunitar", dat cu prilejul sedintei ordinare din luna noiembie a legislativului municipiului resedinta de judet, la punctul de pe ordinea de zi care a pus in discutie numirea mandatarului CL Focsani la Compania de Utilitati Publice, devenita societate comerciala.

Intimplarea sufera mai multe comentarii. Primul ar fi ca nu a explicat nimeni ce sanse de succes ar fi avut propunerea daca era votata de consiliera sanctionata. In loc de trei voturi, candidatura lui Nicu Tanase ar fi obtinut patru, iar seful PD Fosani n-ar fi devenit in nici un caz membru al Consiliului de Administratie al CUP. Nu-i oare atunci cam mult zgomot pentru nimic?!

In aceste conditii nu-i exclus ca-n actiunea punerii la punct a Mirelei Bizna sa fie de fapt vorba, pur si simplu, de aparitia momentului potrivit pentru o reglare de conturi in sinul organizatiei. Banuiala este oarecum intarita de atitudinea lui Jean Vraciu, care pune exclusiv hotarirea sanctionarii incomodei consiliere pe seama organizatiei municipale a partidului pe care-l conduce. Plecata probabil de sub bagheta lui Oprisan din motive foarte asemanatoare cu cele pentru care este atentionata acum ultimativ, in PD fostei lidere de grup din parlamentul focsanean ii mai ramine, se pare, doar o varianta. Sa faca "ciocu\' mic" si sa se incoloneze. Altfel, s-ar putea sa nu-si prea gaseasca locul in politica vrinceana, fiind nevoita sa intareasca rindurile neadaptatilor. Iar o astfel de categorie ramine in afara tuturor jocurilor. Se prea poate ca acesta sa fi fost avertismentul transmis Mirelei Bizna.


P.S.: Intre sustinerea votului uninominal total si atentionarea foarte serioasa a Mirelei Bizna pentru indisciplina de partid o fi oare vreo contradictie?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.