Opinii

Dar din dar se face rai. Vă mulţumim, dragi cititori, pentru generozitate!

Janine Vadislav
14 feb 2016 1448 vizualizări
Cine a spus că românii nu mai sunt darnici, ca altădată, şi nu se mai gândesc la aproapele aflat în nevoi, s-a înşelat. O spun în cunoştinţă de cauză, ca unul care a scris despre familii atât de sărace, că „nu au după ce bea apă”, cum spune o vorbă din bătrâni. Oameni care n-au auzit în viaţa lor de aceste familii din Vrancea, au dat telefon să întrebe ce nevoi au, au trimis pachete sau le-au adus chiar ei, cu alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte, detergent, televizor şi frigider, fiind „Moş Crăciunul” care le-a deschis uşa în prag de seară, spre bucuria copiiilor.

Sabina şi Sorin Postolache, împreună cu copiii lor, din Budeşti, sat aflat la doar 10 km de municipiul Focşani, care îşi duc traiul într-o şcoală dezafectată, veche de 100 de ani, s-au trezit că în ajunul Sărbătorilor de Iarnă că nu au ce pune pe masă  pentru cei 7 copii, unul mai drăgălaş decât celălalt, bine crescuţi, dar care nu au văzut în casa lor o jucărie măcar şi nici bucate alese pe masă. Pentru unii părinţi ar părea coşmarul vieţii, pentru cei doi soţi, de 33 şi 41 de ani, copiii sunt bunul lor cel mai de preţ. Nu-şi doresc avere, nu privesc în jur cu invidie, la cei care au tot ce le doreşte inima. În acel moment aveau o singura dorinţă magică, să aibă doar ce le pune pe masă copiilor de sărbătorile luminate. Dorinţa li s-a împlinit şi cu ajutorul Ziarului de Vrancea. Impresionaţi de soarta lor, familii din toate colţurile ţării s-au grăbit să le sară în ajutor:  Au primit de toate, a fost cel mai frumos Crăciun, au avut  căldură în casă,  pentru care tânăra familie a mulţumit din toată inima.

Ajutor şi pentru copiii părăsiţi de mamă

Vă amintiţi de cămara bunicii Safta Doagă, din satul Ciorani, care îşi creşte singură nepoţii părăsiţi de mamă? Pe o masă acoperită cu muşama, mai avea un pic de bulion, un rest de fidea, o jumătate kilogram zahăr, puţin ulei... Peste 3.000 de oameni au aflat povestea lor tristă, mulţi dintre ei sărind imediat în ajutor. Cămara lor a devenit neîncăpătoare, au primit detergent, bani din străinătate, să-şi rezolve problemele urgente. Copiii au fost încurajaţi să meargă mai departe chiar dacă nu au parte de dragoste de mamă. De Crăciun au primit şi un televizor. Un singur regret mai are bunica Safta: ar avea nevoie de o maşină de spălat căci bietele ei mâini, muncite şi deformate de reumatism, abia mai fac faţă la spălatul zilnic.

Şi copiii fără mamă din Ciorani au primit mângâierea oamenilor cu inimă bună


Vă reamintim, cei cinci copii din satul Ciorani s-au trezit abandonaţi de mamă, anul trecut, rămânând doar în grija tatălui, Ştefan Doagă, şi a bunicii paterne. Familia Doagă supravieţuieşte din ce câştigă tatăl muncind cu ziua prin sat şi din alocaţia copiilor. Spre bucuria lor, Moş Crăciun a venit şi la ei lăsând daruri bogate, cu ajutorul cărora vor trece mai uşor peste iarnă.  „Ne rugăm pentru sănătatea şi bunăstarea  celor care nu ne-au lăsat de izbelişte, cărora le-a fost milă de copiii nostri. Ne rugăm ca acolo, de unde ne-au dat nouă, bunul Dumnezeu să le pună la loc înzecit", ne-au spus, cu lacrimi de bucurie în ochi, bunica Safta şi Ştefan Doagă, tatăl copiilor.


Binele a ajuns şi la Urecheşti, cu ajutorul vostru

Sabina şi Sorin Postolache trăiesc într-o şoală dezafectată alături de cei şapte copii ai lor. După ce cazul lor a apărut în presă oamenii de bine le-au sărit în ajutor

Când am ajuns la familia Axinia, din comuna Urecheşti, în casă erau doar 8 grade, în timp ce afară temperatura coborâse  la -12 grade.  Focul abia pâlpâia în soba în care ardeau câteva corzi de viţă de vie. Cei mici îşi făceau temele înfofoliţi şi cu căciuliţele pe cap. Deşi trăiesc în condiţii vitrege, într-o fostă magazie transformată de ei, cum au putut, într-o locuinţă,  cei patru copii merg la şcoală, nu lipsesc niciodată, învaţă bine. Imediat ce s-a aflat povestea lor tristă, către căsuţa lor au pornit lemnele, să aibă cu ce se încălzi. Câţiva oameni de bine, între care şi personalul Laboratorului Garofa Gaşpar din Focşani, s-a alăturat preotului Ionel Vrînceanu, iar în casa familiei este acum cald şi bine. „Mulţumim lui Dumnezeu, am primit lemne, multe alimente, făină, mălai, zahăr, ulei, de toate. Ne-am pus pe picioare. Din banii primiţi am mai cumpărat şi noi lemne. Toţi oamenii care au sărit în ajutorul nostru ne-au încurajat. Am devenit mai siguri pe noi şi vrem să facem tot ce se poate să ieşim din această situaţie dificilă. De când s-a mai încălzit, am început să mergem cu ziua, la lucru. Mulţumim tuturor, le dorim sănătate, să se bucure de ceea ce au mai drag pe lume”, ne-a spus Valentina Axinia din comuna Urecheşti. Şi nou mulţumim tututor cititorilor care le-au întins acestor oameni o mână de ajtutor după ce poveştile lor triste au fost publicate în Ziarul de Vrancea, dar şi la Prima TV.  Şi nu uitaţi, şi binele şi răul stau în puterea noastră. Iar noi alegem să facem bine! (Janine VADISLAV)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.