Opinii

PSD a disparut din campania electorala

Mihai Boicu
22 nov 2007 742 vizualizări
Prima campanie electorala pentru Parlamentul European a fost si este inca una ciudata, cel putin pe plan local. Daca privim putin de la distanta observam, cu mici exceptii, ca PSD lipseste aproape cu desavirsire din confruntarea publica dintre partide.

Singura actiune care poate fi catalogata drept campanie electorala este Festivalul Viei si Vinului de luna trecuta, unde a venit si presedintele PSD, Mircea Geoana. PNL, partidul aflat la putere, a procedat in parte ca PSD in 2004 si i-a adus unul dupa altul pe citiva dintre ministrii Guvernul Tariceanu 2, la taiat panglici si la mitinguri electorale. Acestora li s-au adaugat candidatii din fruntea listei cu care liberalii se prezinta duminica in fata alegatorilor. PD a iesit in evidenta printr-o deplasare la vrincenii din Italia a senatorului Jan Vraciu si printr-o lansare nu prea reusita a candidatilor saptamina trecuta, din cauza absentei democratilor din prima linie. In rest, organizatia condusa de Vraciu a mizat pe afisele imprastiate prin oras, dar si prin strategia dusa la nivel national de asociere a imaginii presedintelui Traian Basescu si a referendumului pentru votul uninominal de alegerile europarlamentare. PSD-ul, desi este al doilea partid in sondaje, nu a facut aproape nimic pe plan local, iar in Focsani se pot vedea cum troneaza linistite bannerele si afisele electorale ale PNL si PD. Oamenii lui Sapunaru si Vraciu par a fi uitat cu desavirsire de perioada 2000 - 2004 si de dusmanul lor comun, Marian Oprisan, care apare doar sporadic in mesajele lor de campanie. Liberalii si democratii s-au trecut reciproc in capul listei de dusmani politici si se ataca cu inversunare, fiecare incercind sa asocieze imaginea adversarilor cu aceea a unui PSD aflat in planul secund. Vremurile in care Nini Sapunaru si Jan Vraciu spuneau ca alianta dintre PNL si PD pe plan local nu se poate rupe din cauza baronului, chiar daca acest lucru s-ar intimpla la nivel national, au apus demult. Ultima zvicnire a defunctei Aliantei "Dreptate si Adevar" a fost incercarea de inlaturare a lui Marian Oprisan de anul trecut, care a esuat lamentabil. Dupa aceea a devenit evident ca PNL si PD isi urmaresc strict interesul lor si, preocupate sa se acuze reciproc ca l-au lasat pe liderul PSD sa ramina la conducerea CJ, au uitat de mesajul cu care au obtinut votul alegatorilor din judetul nostru in 2004. Din conflictul celor doi fosti aliati nu are de cistigat decit Marian Oprisan, aflat pe punctul de a-si rezolva problemele cu justitia dupa ce dosarul instrumentat de DNA a ajuns la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani pentru refacerea urmaririi penale. Daca roata alegerilor s-ar intoarce anul viitor, iar liberalii si democratii vor ajunge in situatia de dinainte de 2004, aproape sigur acestia vor acuza din nou faptul ca judetul se afla sub bocancul baronului. Numai ca atunci nu ii va mai crede nimeni, intrucit de pe urma celor patru ani petrecuti la Putere vrincenii nu vor tine minte prea multe. Poate doar vilele lui Sapunaru si Vraciu inaltate in timpul acestui mandat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.