Opinii

PD sau PLD?

Mihai Boicu
20 nov 2007 749 vizualizări
Partidul condus de Theodor Stolojan se zbate undeva la limita pragului electoral, dupa un start care parea sa-l propulseze in locul PNL-ului in preferintele electoratului.

Numai ca liberal - democratii nu au reusit sa faca ceea ce spera presedintele Traian Basescu, si anume sa provoace caderea liberalilor, care se mai afla, in ciuda unor scandaluri cu palinca si caltabosi, la guvernare. La aceasta se adauga si imaginea PLD de satelit al PD, de care nu-l desparte prea multe lucruri. In aceste conditii, democratii au ajuns acum sa se teama ca aparitia PLD pe scena politica ar putea avea un efect contrar celui scontat la inceputul anului: colectarea de voturi de la PD si nu de la PNL. Scopul oamenilor lui Stolojan era atragerea in partid a electoratului PNL dezamagit de prestatia lui Calin Popescu Tariceanu si a celor care il sustin. Acest lucru s-ar putea sa nu se intimple din cauza asocierii imaginii PLD cu PD si, implicit, cu presedintele Traian Basescu, vazut ca omul care incearca sa distruga PNL. Presedintele ar putea pierde jocul pentru crearea unui mare partid de dreapta care sa-l sustina aproape neconditionat. Racirea relatiilor dintre PD si PLD s-a vazut cum nu se poate mai bine la mitingul organizat de liberali - democrati la Iasi, saptamina trecuta, cind democratii au refuzat sa-i ajute cu oameni sa-si umple sala unde s-a organizat adunarea, mult prea goala pentru un partid cu pretentii de a intra in Parlamentul European. A fost nevoie, se spune, chiar de citeva telefoane date de seful statului pentru a se rezolva problema. De altfel, Traian Basescu isi joaca cu aceasta ocazie imaginea de jucator politic deoarece se stie ca planul de a desfiinta PNL prin aparitia PLD ii apartine. In calea intentiilor sale se pun acum chiar democratii, care nu vor sa piarda voturi daca liberalii - democratii nu ating pragul electoral. Acest lucru este ilustrat si de razboiul ascuns purtat in Vrancea intre cele doua organizatii. Mesajul PD catre alegatori este sa nu voteze cu PLD deoarece acestea sint voturi pierdute pentru democrati si Traian Basescu. Rezultatul scrutinului de duminica va fi foarte interesant din acest punct de vedere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.