Opinii

Sarbatori cu nedumeriri amare

Corneliu Condurache
2 mai 2005 600 vizualizări
Ne este dat sa traim anul acesta sarbatorile de Pasti cu sentimente tare amestecate.Pe linga emotiile provocate de situatia jurnalistilor ostateci in Irak, cu atitea necunoscute si cu un deznodamint departe de a fi previzibil, tragedia conationalilor din vestul tarii, provocata de inundatii de amploare, vine sa completeze un tablou cu multe umbre, a uneia dintre cele mai insemnate sarbatori ale crestinatatii.

Care s-ar fi cuvenit, si cei mai multi dintre noi o asteptau, sa fie una tihnita si senina Problema este ca intre cauzele banuite ale inundatiilor, despre care se discuta in aceste zile, sint si unele ce ar trebui sa dea fiori celor care au condus Romania in ultimii ani, indiferent de zona in care sint plasati.

Se pare ca multe din fondurile care pe hirtie au fost destinate prevenirii unor astfel de tragedii au fost incasate, dar exista mari dubii ca lucrarile s-au si executat . Sau, in orice caz, ele s-au situat, ca multe altele in care s-au organizat, parca, adevarate concursuri de fituit banii publici, departe de ce s-a trecut in scripte prin proiecte sau situatiile de lucrari.

Ramine inca o data in aer intrebarea: ce-o fi facut organismele si functionarii, platiti din banii nostri, care ar fi trebuit sa verifice si sa preintimpine astfel de magarii? Sau, daca ele s-au produs, cine i-o fi impiedicat sa spuna cine sint vinovatii, si sa-i traga la raspundere? N-o fi, oare, asta exact fata hidoasa a coruptiei, aproape generalizate, de care tot auzim, dar ne facem ca n-o vedem nicaieri?

Nu seamana foarte bine ceea ce vedem acum cu lucrarile incasate si neexecutate, de multe sute de miliarde, din acesti ani, si in Vrancea?

E sigur ca avem anul acesta parte, din pacate, de sarbatori cu nedumeriri amare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.