Opinii

Presa, atrasa intr-o zona de complicitate

Doina Ganea
14 nov 2007 737 vizualizări
Un consilier local liberal spunea deunazi pe un post de televiziune local ca alesii voteaza in proportie de 50% politic, 25% in interesul lor si 25% in interesul cetateanului.

Din moment ce afirmatia vine din interior nu putem decit sa-i dam crezare. Deplasarea alesilor locali la Tivoli este un os electoral caruia i-a dat tircolae primarul Decebal Bacinschi, a fost adulmecat de liberali si pe care l-au prins din zbor democratii. 10.000 de romani care locuiesc la Tivoli inseamna 5-6 mii de voturi curate care nu-s de ici de colo. Tratativele de infratire a Focsaniului cu cel mai vechi oras din Italia prind numai bine in conjunctura actuala. Odata pentru ca putem intoarce ochii Europei catre noi si a doua oara pentru ca, nu-i asa, sintem in campanie electorala, iar PNL si PD au gasit o oportunitate sa-si traga si cite un cabinet parlamentar cu ocazia infratirii. Si componenta sinelui razbate din votul alesilor dat saptamina acesta, in sedinta extraordinara. Ei vor pleca in sfirsit cu totii intr-o tara straina in mandatul acesta, asa cum isi doreau de mult. Astfel se implinesc cele trei directive de vot indicate de consilierul liberal. Pentru ca presa a mirosit din timp o deplasare pe bani publici in Olanda, asa, de distractie, un nou plan a inflorit in mintea consilierilor locali. Planul a fost sa incerce si ei in mandatul acesta turismul pe bani publici, asa cum au practicat predecesorii lor! Planul a vizat introducerea "kmerilor" presei intr-o zona de complicitate, astfel incit plenul consiliului local sa nu fie tulburat de intrebari indiscrete despre aceste excursii de placere, camuflate in deplasari in interesul "populimii". Ca atare, la sedinta din 12 noiembrie 2007, alesii democrati au scos din joben o invitatie si pentru presa. Alesii locali vor lua Europa la picior tot pe banii contribuabililor, dar de data acesta fara efecte secundare, cred ei. Ca sa nu se supere nimeni, alesii vor fi insotiti si de o turma de ziaristi pe care o vor pe post de mobilier, desigur. Am putea spune ca nu conteaza viteza de deplasare, cind costul cursei se vrea acelasi: calus de catifea in gura presei pe banii celor multi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.