Opinii

Judecatorii, esarfele si campaniile electorale

Corneliu Condurache
6 nov 2007 706 vizualizări
Asa cum puteti afla din editia curenta a Ziarului de Vrancea, Tribunalul a validat ieri decizia Judecatoriei Focsani de a-l elibera provizoriu din arest sub control judiciar pe primarul Gheorghe Sararu.

Solutia explicata pe larg de redactorul nostru de resort in articolul mentionat pare una justificata pe considerente umanitare. Dar se datoreaza si inexistentei unor elemente suficient de puternice si convingatoare din partea procurorilor Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, etalate in fata Instantei pentru ca edilul comunei Mera sa fie judecat dupa gratii in continuare.

De aici, desigur, pot incepe semne de intrebare. Cum ar fi daca exista sau vreo legatura intre liberarea lui Sararu si campaniile electorale care au inceput si vor dura si o buna parte din anul viitor? Ne vom convinge in scurt timp, de pilda, daca "gravele afectiuni" de care sufera incepind de ieri eliberatul primar suspendat il vor impiedica pe acesta cu ceva, sa-si mobilizeze trupele de sprijinitori ai formatiunii sale politice cum a facut-o strident si cica nu tocmai legal prin campaniile dinaintea scrutinurilor din 2004. In situatia foarte posibila in care respectivei masuri i se va adauga si cea ramasa in pronuntare de curind, ce priveste reintoarcerea "Dosarului Coruptiei"- avindu-l inculpat penal central pe Marian Oprisan - la Directia Nationala Anticoruptie aflat tot pe rolul aceleiasi Instante ce l-a facut saptamina trecuta liber pe Sararu se va intimpla, cu siguranta, ceva. Va fi extrem de greu de crezut ca magistratii Judecatoriei Focsani au ramas complet insensibili la evenimentele politice in plina derulare in urmatoarele luni in judet. Explicatia nici nu-i greu de imaginat.

Si-or mai fi slabit si ridicat si ei din cind in cind esarfa cu care sint legati la ochi atunci cind tin balanta dreptatii in mini pe aceste meleaguri!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.