Opinii

Depistarea adeptilor legarii pietroiului

Corneliu Condurache
30 oct 2007 646 vizualizări
Asa cum spuneam inca de ieri din acest colt de pagina, exista certe posibilitati ca pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Focsani de astazi sa apara din nou punctul referitor la trecerea gratuita a terenului pe care-i construit Hotelul Caprioara de la Cringul Petresti din domeniul public al municipiului resedinta de judet in cel al Consiliului Judetean Vrancea.

Desi nimeni dintre politicienii locali cu greutate n-au spus-o pina acum public- de ce oare?!! - este cu neputinta de inchipuit ca ei nu realizeaza ca adevarata miza a trecerii proiectului mentionat in sedinta de astazi a legislativului focsanean este una majora pentru mediul autohton.

Si are strinse legaturi cu faptul incontestabil ca problema achiztionarii Hotelului Caprioara se constituie intr-unul din capetele de acuzare ale lui Marian Oprisan din Rechizitoriul "Dosarului Coruptiei" instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si aflat actualmente pe rolul Judecatoriei Focsani.

Daca alesii locali focsaneni voteaza trecerea gratuita a terenului despre care-i vorba - asa cum nu mai este un secret ca doreste cu ardoare baronul - Hotelul Caprioara poate fi intabulat, iar capatul de acuzare din Rechizitoriul dosarului instrumentat de DNA referitor la acesta devine aproape fara obiect.

Plecind de la aceasta realitate mai mult decit evidenta, ar trebui sa ne intrebam logic: ce risca alesii care vor vota pentru a-i face jocurile "sefului de judet"?

In primul rind reprezentantii fortelor politice intrate in 2004 in Parlamentul Focsaniului cu promisiuni ca se vor stradui sa schimbe ceva iin privinta afacerilor controversate cu bani publici ce s-au tot realizat pe aceste plaiuri nu vor mai avea, incepind de astazi, nici un dram de crediblitate.Mai ales atunci cind in campaniile electorale care au debutat deja vor clama preocuparea pentru combaterea coruptiei si stoparea sau macar limitarea coteriilor cu iz baronesc de pe meleaguri vrincene.

Acelasi lucru se poate afirma si despre independentii din acelasi organism ce tin la imaginea lor de politicieni locali si-n acelasi timp de cetateni ai comunitatii integri, respectabili si cu recunoscuta coloana vertebrala.

Prin urmare, incercarea de a-i oferi munitie inculpatului penal Oprisan pentru a-si albi unul din capetele de acuzare din cauza instrumentata de procurorii anticoruptie aflata pe rolul justitiei este practic sinonima pentru consilierii votanti cu operatiunea benevola de legare a unui pietroi de greutate si dimensiuni considerabile de grumazul propriului partid sau imagini personale.

Nu ne mai ramine, desigur, decit sa ne intrebam cine si pentru ce va risca o asemenea manevra cu indicii serioase de a fi banuita ca nu-i deloc curata.


P.S Alesii locali tentati sa creada promisiunile fantasmagorice ale baronului de Vrancea ar trebui sa rememoreze cind s-a mai tinut acesta de cuvint in situatii asemanatoare ?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.