Opinii

Cine raspunde?

Corneliu Condurache
28 apr 2005 719 vizualizări
Impresia ca multe dintre anomaliile ce s-au derulat si se mai petrec si acum prin Vrancea au cauze mai complexe decit eram tentati sa credem pina in decembrie 2004, a fost intarita de cele ce s-au intimplat la ultima sedinta a Consiliului local Focsani.

Impresia ca multe dintre anomaliile ce s-au derulat si se mai petrec si acum prin Vrancea au cauze mai complexe decit eram tentati sa credem pina in decembrie 2004, a fost intarita de cele ce s-au intimplat la ultima sedinta a Consiliului local Focsani.

Pina la schimbarea de putere de dupa amintitele alegeri, mai toate fantasmagoriile - unele dintre ele cu evolutii sau solutii intr-adevar strigatoare la cer - puteau fi usor puse in circa situatiei defel de invidiat de "judet- feuda" aflat la cheremul unui satrap baron local.

Acum problemele par a contura si alt fel de nuante ale tablourilor desprinse din realitatea pe care o traim in acest judet.

Si un necunoscator intr-ale politicii sau administratiei locale putea intui, fara prea mari eforturi de inteligenta, ca in spatele interesului de a promova in Consiliul Local Focsani un contract de asociere in participatiune a acestuia cu o firma de publicitate stradala s-ar putea ascunde si alte interese decit cele declarate oficial cu mai mult sau mai putin zgomot.

Asta cu atit mai mult cu cit, nici n-a trecut prea mult timp de cind, pe unde mergeai si te intorceai prin Focsani, dadeai de-o propaganda vizuala stradala mai mult decit agresiva. Cu un partid cu sigla cea cu trei trandafiri intimpinindu-te in orice loc din Focsani de aflai si citeva figuri de politicieni ai puterii de atunci care te priveau si iti zimbeau de peste tot.

Imaginea de partid -unic strivitor razbatea sa fim sinceri prin toti porii capitalei noastre de judet.

Atmosfera mai era comparabila ca exces doar cu aia intilnita prin Bacau, fieful lui Sechelariu la alegerile locale din vara.

Nu s-a intrebat nimeni dintre politicienii locali cu sataif care sa fi fost pretul unei astfel de publicitati desantate, cu ce venituri sa se fi ales "comunitatea locala" in urma acestei imense scamatorii?

Desi in primele sedinte ale Consiliului Local din 2005 se parea ca se cauta descilcirea itelor afacerii, totul s-a dovedit a fi o iluzie desarta si-n final un fis rasunator .

Dupa ce consilierii Aliantei "Dreptate si Adevar" au fost porcaiti de citeva ori in ziarul de partid, unora aratinduli-se destul de brutal si pisica incompatibilitatii sau foarte probabil si a altor mici si nestiute "secrete", la ultima sedinta...surpriza!

Proiectul buclucas a trecut fara probleme.

Acest lucru constituie, probabil, certificatul de deces al Aliantei in Vrancea, care si asa parea a avea singura ratiune, pina acum, doar a se constitui intr-o umbrela sub care s-au impartit ceva oscioare pentru unii interesati.

Faptul ca nimeni dintre sefii care se infoaie obisnuit tantosi ca-s reprezentantii acestei aliante politice n-a catadicsit sa puna in discutie, sau sa propuna un minim plan de actiune in problema trecerii respectivului proiect prin Consiliul Local Focsani,desi acest lucru s-ar fi impus poate mai mult ca niciodata, este cea mai buna dovada ca respectiva constructie politica functioneaza minunat, de fapt, dar numai pe hirtie. Cam similar din pacate si cu alta celebra coalitie antifruada la care au mai luat parte nu demult PNL si PD.

Sigur,negocieri politice pot insemna si chiar constau in cedari si de o parte, si de alta. Acest traseu este imposibil insa fara un obiectiv si un plan concret de actiune din partea "combatantilor".

Dar ce am putut "admira" la ultima sedinta de Consliul Local de la Focsani unul dintre parteneri s-a vazut a fi fara exagerare cam urechist si cam afon.Iar ce s-a intimplat acolo poate fi catalogat oricum, numai competenta,reprezentarea intereselor alegatorilor si management politic (ca sa folosec un termen mai sofisticat al stiintei de-ati "vinde marfa") nu.

Imaginea si prestatia consilierilor Aliantei a fost,in final,una dezolanta. Cel putin pentru spectatorii care intrezarisera la aceasta echipa de "alesi" prima timida incercare dar pe deplin justificata de a-si arata putin muschii.

S-au predat in cele din urma fricosi, cu minile sus, cam tremurind si cu pantalonii in vine.

Va raspunde oare cineva pentru asta?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.