Opinii

Tactica PNL

Ion Cristoiu
18 oct 2007 675 vizualizări
Paul Păcuraru, ministrul Muncii, si Varujan Vosganian ministrul Finanţelor, au venit, marti seara, la Sinteza Zilei de pe Antena 3, să explice natiunii măsurile luate de guvern pentru mărirea pensiilor si a salariilor.

în efortul vădit de a fi cat mai convingători, cei doi demnitari, ajutati de Mihai Gadea, au pus la lucru o plansă, scrisă cu creioane colorate.

Pe toate agentiile de presă zburdase stirea că DNA a albit Dosarul Flota. Dacă prima expertiză stabilise o pagubă adusă statului, prin vanzarea pe sub mană a celor 18 nave, de 275 milioane de euro, cea de a doua, comandată de tulusii de la DNA, a conchis că paguba e zero.

Prima expertiză, care ar fi adus la Buget, din condamnarea celor 80 de responsabili, in frunte cu Traian Băsescu, 275 milioane de euro, a costat 10.000 de euro.

Cea de a doua, care n-aduce nimic, a costat 43.000 de euro.

Statul nu numai că nu se pricopseste cu nimic, in urma acestui proces, dar mai mult, pierde 43.000 de euro.

Atatat de această nouă golănie a DNA, absolvirea pe fată, fără minima precautie, a Jupanului de la Cotroceni, am incercat să-i antrenez pe cei doi demnitari la o dezbatere in această chestiune.

Au evitat cu brio provocarea mea, sustinand, fie că nu se pricep (Paul Păcuraru), fie că vor să evite stările conflictuale (Varujan Vosganian).

La momentul respectiv, refuzul celor doi fruntasi liberali de a folosi golănia DNA pentru a-i mai da un bobarnac lui Traian Băsescu mi s-a părut o greseală.

Pentru că, socoteam eu:

1) Lansarea unei ofensive in chestiunea albirii Dosarului Flota ar fi un mijloc eficient de a mai contracara ofensiva Cotrocenilor in afacerea Remes-Muresan.

2) Tabelele si tabelasele menite a dovedi grija Guvernului pentru cresterea nivelului de trai, nu interesau pe nimeni.

A doua zi, miercuri, am aflat că ratingul emisiunii a fost foarte bun, mult superior celui inregistrat de o emisiune la un post concurent, in care Gigi Becali se dăduse in spectacol.

Si am inceput să mă gandesc dacă nu cumva cei doi demnitari aveau dreptate, refuzand implicarea intr-un nou scandal.

Nu-i exclus ca romanii, sătui de circul politicianist zilnic, să nu mai fie interesati de scandaluri, preferand să afle dacă le cresc sau nu veniturile.

E limpede că PNL a ales drept tactică politică punerea accentului pe măsurile social-economice, in strădania de a dovedi electoratului că, in timp ce Traian Băsescu aprinde scandaluri in serie, Guvernul se ocupă de administrarea tării.

Nu-i exclus, asadar, ca această tactică să fie inspirată, desi noi, analistii politici, o judecăm ca fatalmente perdantă


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.