Opinii

Vrancea precum Cuba la Open Days 2007

Corneliu Condurache
11 oct 2007 810 vizualizări
Asa cum puteti afla din editia de astazi a Ziarului de Vrancea, in perioada 9-12 octombrie o delegatie din judetul nostru pariticipa la Bruxelles la "Saptamina europeana a regiunilor si oraselor - Open Days 2007" Manifestrea este organizata de Comisia Europeana si Comitetul Regiunilor, avind drept tema implicarea regiunilor in crearea de locuri de munca si in cresterea economica.

Din informatiile pe care le detinem, cu acest prilej vor avea loc o serie de seminarii si sesiuni (circa 150) in cadrul carora se vor discuta chestiuni legate de: modalitati de atragere a investitorilor in regiuni; dezvoltarea regionala si organizarea de grupari de intreprinderi; modalitati de cheltuire eficienta a fondurilor; parteneriatul public-privat si ingineriile financiare; cooperarea transfrontaliera; retele de cooperare si schimbul de experienta privind impulsionarea cresterii economice si a numarului de locuri de munca; modalitati de implementare a noilor programe 2007-2013. Se vor analiza tot acolo si progresele in domeniul punerii in aplicare a regulamentului referitor la gruparile europene de cooperare teritoriala la nivel national.

Cu surprindere am aflat ca o actiune de o asemenea amploare si seriozitate a fost transformata de Marian Oprisan intr-una politica in totalitate. Dar si asta nu oricum, ci conform conceptiilor sale.

Astfel, a fost transportata din Vrancea - nu este clar inca pe cheltuiala cui, dar e greu de crezut ca pe cea a baronului de Vrancea sau a Partidului Social Democrat! - pentru patru zile o delegatie de 46 de primari apartinind exclusiv PSD si citiva jurnalisti care au scris sau au facut pina acum doar pe placul conducatorului ("iubit") de delegatie "sef de judet".

Altfel spus gratie "gindirii creatoare" a "marelui conducator" al plaiurilor vrincene, judetul nostru apare la Bruxelles ca unul cu partid unic si cu presa care scrie si spune numai ce-i suna frumos in urechi satrapului local.

Pai daca-i asa, chiar ca nu mai e aproape nimic de comentat.

Decit ca merita, intr-adevar, toti banii sa poti defila in luna octombrie a anului 2007 prin Europa cu asa "realizari"!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.