Opinii

Lamuriri aduse de Dosarul Coruptiei

Corneliu Condurache
4 oct 2007 695 vizualizări
Ieri, o data cu derularea la Judecatoria Focsani a unui nou termen din "Dosarul Coruptiei", lucrurile au devenit parca mai limpezi.

Toti cei care au asistat, de pilda, la audierea inculpatilor ce a inceput dupa mai mult de un an de la aparitia pe rolul justitiei a cauzei pot pricepe altfel evolutiile. Si pot intelege in cunostinta de cauza de ce s-au utilizat pe parcursul ultimelor zece luni in Vrancea atitea energii si s-a jucat atita teatru ieftin prin institutii cu greutate ale statului pentru a i se face jocurile lui Oprisan in problema terenului pe care-i construit Hotelul Caprioara. Daca pe 21 decembrie 2006 consilierii locali focsaneni, inclusiv liberali si democrati, nu s-ar fi lasat "dusi cu zaharelu" intr-un mod greu de explicat pentru niste indivizi ce se pretind politicieni,si n-ar fi votat un parteneriat iluzoriu cu Consiliul Judetean, transformat inca din secunda urmatoare aprobarii de catre "oamenii de cuvint" din conducerea Primariei Focsani si a parlamentului judetean in "dare in folosinta gratuita pe perioada existentei constructiilor"; daca Ion Oprea si Mioara Flenchea din scaunele lor din Prefectura cu responsabilitatile aferente n-ar fi facut-o pe "uitucii" si "ocupatii" timp de mai mult de noua luni de zile in problema acordarii avizului de legalitate a aceleiasi hotariri ce s-ar fi intimplat, oare?!

Pai, Hotelul Caprioara a carui controversata achizitie se constituie intr-unul din capetele de acuzare din cuprinsul Rechizitoriului "Dosarului Coruptiei" susmentionat, desi achitat integral, nu putea fi intabulat. Si prin urmare actul de vinzare-cumparare aflat sub lupa judecatorilor in aceasta perioada nu ar fi avut vreo finalitate, dobindind mari sanse de a se constitui intr-un cert prejudiciu cu consecinte de rigoare.

Asa insa, chiar daca operatiunea intabularii va fi contestata cum a promis actualul prefect, procedura s-ar putea intinde ani de zile. Timp in care judecatorii se vor fi pronuntat iar cei acuzati vor fi fost cu mare probabilitate de mult albiti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.