Opinii

Solutia corecta

Corneliu Condurache
3 oct 2007 702 vizualizări
Asa cum puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea, urmare a dezvaluirilor avind ca subiect terenul pe care-i construit Hotelul Caprioara, aparute pe parcusul ultimelor zile in paginile cotidianului nostru, prefectul Dragos Mircea a avut o prima reactie cerind intoarcerea Proiectului de Hotarire cu tema in discutie la Consiliul Local Focsani.

Daca si cum isi va duce la capat actualul reprezentant al guvernului in Vrancea demersul sau, ramine sa constatam in perioada urmatoare.

Acelasi lucru l-a avut declarativ in intentie si fostul ocupant al fotoliului, Ion Oprea, pe la inceputul anului. Mai apoi insa, aveam sa aflam cu surprindere ca a uitat cu desavirsire subiectul alaturi de subprefectul Mioara Flenchea, ambii preferind jenanta iesire de a arunca vina pe fosta sefa a servicului juridic intr-un aranjament cu iz deloc placut.

Stenograma sedintei Consiliului Local Focsani din 21 Decembrie nu lasa loc nici unui dubiu.

La aprobarea ordinii de zi, forma initiala a proiectului era:

"Proiect de hotarire privind inventarierea in domeniul privat al municipiului Focsani a suprafetei de 41 hectare teren situat in teritoriul administrativ al comunie Vinatori, judetul Vrancea si aprobarea incredintarii in folosinta gratuita catre Consiliul Judetean Vrancea a suprafetei de 21882 metri patrati teren aferent Complexului Caprioara situat in T 78, P 554/1 si T 86, P 606/2 pe durata existentei constructiilor"

Cind se ajunge la supunerea la vot, in acelasi document se mentioneaza:

"Se supune la vot proiectul in forma initiala (n.r. cea cu incredintarea in folosinta a trenului Consiliului Judetean) si nu se adopta, obtinind 14 voturi pentru si 3 voturi abtinere"

(...)

"Se supune la vot proiectul cu amendamantul formulat in sensul: Consiliul Local al Municipiului Focsani intra in parteneriat cu Consiliul Judetean si se adopta cu 16 voturi pentru si un vot abtinere"

Prin urmare, nici vorba de dare in folosinta gratuita a trenului pe care-i construit Hotelul Caprioara, consilierii locali votind un parteneriat al celor doua legislative.

Saptamina trecuta a avut insa loc o sedinta a Consiliului Judetean Vrancea in care lucrurile au fost prezentate cu totul altfel.

Concret, in Proiectul de hotarire ce viza trecerea in domeniul public a achizitiei Hotel Caprioara se specifica urmatoarele:

"La data finalizarii platilor (pentru hotel - n.r.), terenul aferent imobilelor era in proprietatea statului si in administrarea Romsilva RA, fiind revendicat de Consiliul Local Focsani in numele municipiului. Din acest motiv, documentatia de carte funciara nu a primit avizul OCPI Vrancea (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - n.r.). Prin Titlul nr. 11601 din 26.07.2007, Municipiul Focsani a dobindit dreptul de proprietate asupra a 41 ha care include si terenul aferent imobilelor. In baza titlului de proprietate a Municipiului Focsani, precum si a faptului ca prin Hotarirea 381 din 21 decembrie 2006 Consiliul Local Focsani a aprobat darea in folosinta gratuita catre Consiliul Judetean Vrancea a suprafetei aferente de teren, adica 21.882 mp, a putut fi intabulat imobilul si a putut fi incheiat contractul de vinzare - cumparare" .

In afara jocului de-a alba-neagra a Consiliului Judetean Vrancea cu Hotarirea Consiliului Local Focsani (se vede pentru ce interese Hotelul a carui achizitionare constituie cap de acuzare in Dosarul in care-i inculpat penal Oprisan nu putea fi intabulat!) mai ramine intrebarea daca respectivul organism (CL Focsani) putea hotari ceva in 21 decembrie 2006 despre un teren pe care a obtinut titlul de proprietate abia in 26 iulie 2007.

Cu atit mai mult demersul reintoarcerii proiectului in discutia parlamantului focsanean s-ar putea sa fie cum nu se poate mai corect.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.