Opinii

Lupul isi schimba parul, dar naravul ba

Dana Chiorescu
22 apr 2005 825 vizualizări
In zilele de 20 si 21 aprilie a avut loc Congresul Partidului Social Democrat - cel mai mare partid din Romania. Prin acest Congres s-a intentionat si sa se aleaga o noua formula de conducere a partidului, care va fi formata dintr-un presedinte, un presedinte executiv si un secretar general. Cei care aspira la o functie de conducere sint nume cunoscute, cu "state de plata" mai noi sau mai vechi in cadrul partidului. Desi la "centru" se doreste o schimbare, in provincie, in speta la noi in judet, Presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan a primit un nou mandat de presedinte la conducerea filialei Vrancea a acestui partid. Se va produce o schimbare? O noua echipa "la virful" acestui partid ii va da o noua sansa in alegerile viitoare sau in cazul unor alegeri anticipate? Opiniile interlocutorilor nostri le puteti afla din sondajul urmator.

Aurel M., muncitor,48 de ani, Bordesti

"Eu nu am nimic cu PSD-ul. Sint foarte multe lucruri pe care le-au realizat in aceasta perioada. Eu nu sint de aici din Focsani, sint dintr-o comuna care este tot cu PSD-ul care a avut multe realizari. Marian Oprisan a avut realizari remarcabile la nivelul judetului, dupa parerea mea. Nu stiu in ce scandaluri a fost implicat dar din punctul meu de vedere a facut si treaba. Nu stiu ce intentii au ei "la virf", dar trebuie sa fie uniti, asa cum au fost si pina acum, ca sa constituie intr-adevar o opozitie puternica."


Anonim

"Mai putin ma intereseaza ce fac ei in partidul lor. E borsul lor! Atit timp cit nu mai cistiga ei alegerile, eu sint multumit!"


Matei Surcan, 60 de ani, pensionar

"Cred ca le trebuie o schimbare. In ritmul in care au inceput sa se manifeste dupa pierderea alegerilor, in scurt timp nu mai ramine nimic din partidul asta, indiferent cit de mare si tare a fost sau se crede. Iliescu este un politician foarte bun si cred ca face treaba buna ca sef al partidului. El este totusi un factor de echilibru. Cu toate acestea, nu cred ca le-ar strica oameni tineri, nu numai in cadrul partidului, ca membri oarecare, ci chiar in posturile de conducere. Asta le-ar asigura o imagine noua, o linie noua in politica partidului, idei noi in platforma program..."


Catalin Fonache, 52 de ani, contabil, Focsani

"Nu cred ca au nici o sansa in cazul alegerilor anticipate. Poporul s-a saturat de ei, s-a saturat de saracie, de neajunsuri de tot felul. Toti ne-am pus toate sperantele in noua guvernare, si sa dea Dumnezeu sa nu ne insele si ei asteptarile. Da, daca nu se vor tine de treaba, probabil peste patru ani se va vota iar PSD, dar asta nu va avea nici o legatura cu schimbarile pe care ei le vor face in cadrul partidului. Tind sa cred ca in cazul lor este valabil proverbul acela romanesc «lupul isi schimba parul, dar naravul ba». Este vorba de mentalitate, de o anumita linie ideologica, oamenii aceia s-au adunat in acel partid, in marea lor parte, pentru ca au acelasi mod de a gindi si de a actiona. Nu cred ca daca va conduce partidul unul sau altul, se va schimba ceva in mod radical. Membrii partidului vor ramine aceeasi. Si ca argument a ceea ce va spun, este faptul ca la noi este in continuare Oprisan. Cu ce ne incalzeste pe noi, vrincenii, ca va fi presedintele PSD-ului Geoana, spre exemplu, daca noi ne batem capul tot cu asta. Spuneti dumneavoastra, pentru Vrancea se va schimba cu ceva imaginea PSD-ului? Si asta este valabil pentru multe alte judete."


Diana M., 43 de ani, lucrator comercial, Focsani

"Problema lor nu este de schimbare a sefilor. Ei trebuie sa se debaraseze de «uscaturi», de cei care le strica imaginea. Sint convinsa ca sint si oameni seriosi, muncitori, cu bun simt printre ei. Le trebuie oameni corecti si competenti, in care electoratul sa aiba mare incredere ca sa realizeze ceva. Cert este ca s-a vazut dupa alegeri ca nu sint asa de uniti precum au vrut sa credem. Cei mai multi dintre oamenii puternici ai partidului sint tinuti cu santajul. Cel putin asa cred eu. S-au ajutat unii pe altii sa faca afaceri mai mult sau mai putin curate si acum nu isi permit sa se desparta."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.