Opinii

Sapunaru si Remes, tari doar in teorie

Corneliu Condurache
24 sep 2007 715 vizualizări
La sfirsitul saptaminii tocmai incheiate, atit ministrul agriculturii, Decebal Traian Remes - prezent in judet cu prilejul Conferintei Judetene de Informare si Promovare a "Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2007-2013" - cit si deputatul de Vrancea al PNL au plins cu lacrimi de crocodil pe umarul micului producator individual din domeniul viticulturii de pe aceste meleaguri.

Daca demnitarul membru al Guvernului Tariceanu II le-a spus textual podgorenilor vrinceni: "Micul producator este eliminat de piata, dar poate sa se asocieze si sa-si faca o gindire de politici economice si de piata comune. Incapatinarea si conservatorismul nu vor mai tine mult, intrucit constringerile pentru un produs alimentar vor fi tot mai mari si mai urmarite. Atit de marunti cum sint producatorii, nu pot accede la fondurile europene"; Sapunaru le-a comunicat pe un ton grav celor carora le-a cerut voturile acum trei ani, folosindu-se de cu totul alt tip de argumente (si foarte probabil o va mai face in viitorul apropiat de vreo citeva ori), ca mai au foarte putin timp pentru a se asocia, in caz contrar raminind pe veci la mina marilor procesatori. Desigur, observatiile facute de cei doi lideri liberali nu-i exclus sa fie corecte pe fond. O prima problema este, insa, ca in campaniile electorale cele mai recente cei doi tragatori de semnale de alarma le spuneau parca altceva alegatorilor atunci cind ii implorau sa le dea voturile, vorbindu-le despre solutii liberale.

Iar cea de-a doua ar fi ca Remes si Sapunaru n-au venit in sustinerile lor cu nici un exemplu de astfel de structura asociativa care functioneaza in Vrancea sau in Romania. Pentru a avea cum sa-i atraga pe micii producatori sa faca un asemenea pas.

In aceste conditii, cunoscuta cugetare ce spune: "teoria ca teoria, dar practica ne omoara" ramine la fel de valabila si vis a vis de indemnurile celor doi politicieni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.