Opinii

Motorina, panaceu universal in situatii de urgenta

Corneliu Condurache
10 sep 2007 643 vizualizări
In acest sfirsit de saptamina am aflat cum Comitetul pentru Situatii de Urgenta constituit la nivel de judet a aprobat simbata alocarea a peste 10 mii litri de motorina catre primariile a sapte comune pentru indepartarea efectelor ultimelor inundatii. Cite 3 mii litri au ajuns, conform repartitiei amintitului organism, la Tanasoaia si Cirligele iar cantitati mai mici din acelasi combustibil au mai primit primariile din Boghesti, Gura Calitei, Marasesti, Jitia si Corbita.

Surse autorizate pretind ca simbata dimineata au sosit in Vrancea 20 de tone de motorina de la Rezervele Statului, urmind sa mai apara inca 10 tone, solicitate de Prefectura inca de joi dimineata.

Aproximind transformarea kilogram/ litru (1kg de motorina ca greutate#1litru motorina ca volum) care nu pare tocmai corecta din punct de vedere al legilor fizicii, rezulta un lucru pe care deja multi il stiau. Si cu prilejul inundatiilor de saptamina trecuta motorina a aparut sau mai bine zis a fost prezentata, cel putin in perceptia publica, pe post de panaceu universal. Nu explica nimeni autorizat, insa, din acelasi Comitet pentru Situatii de Urgenta de la nivelul judetului sau din oricare alta institutie in stare sa dea lamuriri despre o asemenea operatiune, modul in care este folosit efectiv acest "tratament cu motorina" bun la toate. De ce s-au repartizat, de exemplu, 3 mii de litri in transa de simbata comunelor Tanasoaia si Cirligele si nu 6 mii, 9 mii de litri sau poate chiar mai mult? Intrebarea este cu atit mai valabila cu cit atit joi, cit si simbata toate pagubele produse de inundatiile cauzate de ultimele ploi cazute in judet saptamina trecuta erau departe de a fi evaluate in integralitatea si complexitatea lor. Ramine o enigma totala algoritmul de calcul al cantitatilor despre care-i vorba.

Sa admitem ca se foloseste combustibilul cu pricina pentru remedierile sau reparatiile de urgenta aplicate dumurilor sau podurilor comunale. Totusi, astfel de lucrari sint decontate, probabil, de catre niste firme. Urmareste cineva daca in situatiile de lucrari incheiate in astfel de ocazii apare trecuta la plata si mult solicitata si utilizata motorina? Altfel, nu ne ramine decit explicatia de tip axioma pe care nu mai trebuie s-o cercetam sau demonstram, ca motorina reprezinta in cazul situatiior de urgenta echivalentul universal al tuturor bunurilor!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.